välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om metan alternativ energi

Postad av : Ulf Friberg

När jordens reserver av olja håller på att tömmas, har en sökning för bränslen som kommer att ta dess plats ökat. Ett sådant alternativ till petroleum är metan. Förstå vad metan är, hur den tillverkas eller behandlas, och varför det anses vara ett lönsamt alternativ bränsle är en viktig del av debatten kring alternativa bränslen

Du behöver:.
Klocka med ett ansikte och två händer
Tandpetare eller liten pinne.

Metan Basics

Metan är en gas som liknar sin kusin, propan, som består av atomer väte kol sammanlänkade och redovisade en enorm mängd lagrad energi. Det är denna energi som frigörs i en "exoterm" reaktion, vilket betyder att det skapar värme och energi, när den förbränns. Den här egenskapen gör det till ett lönsamt alternativ bränsle. Vad som gör den till ett attraktivt alternativ bränsle är det överflöd av det, det är kanske en av de vanligaste kolväten på jorden idag och är lätt att tillverkas

Metan som bränsle

Det är den lätthet med vilken metan görs det. gör det till en seriös utmanare till ett alternativ till petroleum. Metan frigörs som en naturlig biprodukt av bland andra processer, kolgruvorna, oljeborrning och nedbrytning. Reningsverk och mark fyller (soptippar) producera miljontals pounds av metan varje dag, varav de flesta är brännas som avgaserna. Fånga metan är relativt enkelt, men kräver investeringar i avskiljning och lagring för att bli vardagsmat nog att användas som bränsle.

Kostnad

För närvarande till kostnaden fånga, bearbeta och lagra energi metan är ganska hög jämfört med de nuvarande petroleum system för behandling. En anledning metan måste bearbetas är på grund av föroreningar av andra, icke brännbart och icke-kolväten i ytliga som kan finnas när metan tas.

Förskott

Trots den för närvarande oöverkomliga kostnader, har regler som kräver en sänkning av växthusgaser (varav metan är en) lett till att många företagare att börja experimentera med metan avskiljning och lagring. Ett sådant exempel är på mjölkgårdar. På grund av den stadiga och oföränderlig kost kor kan den mängd metan de släpper vara ganska lätt att förutse. En mjölkgård i Vermont tjänar 12 cent per kilowattimme från den metan som produceras av dess mjölkkor. Även i 2006, började elbolag experimentera med komplettera deras fossila bränslen genom att fånga och brinnande metangas från soptippar, vilket minskar deras kostnad per kilowattimme avsevärt trots vissa inledande hicka.

Överväganden

Metangas kommer att fortsätta att produceras så länge det är levande varelser och ruttnande materia. Om det lämnas oförbränt och unstored kommer den aktuella utgåvan av metan bara bidra till den globala uppvärmningen som metan anses vara en "växthusgas" som fångar solenergi i atmosfären. Metan, om de tillfångatas ordentligt och förvaras korrekt, kräver minimal bearbetning och även om den saknar energi av olja, är det fortfarande gott nog och kraftfull nog att leverera billig alternativt bränsle i de kommande åren.

    Previous:nothing
    Next:typer av giftiga spindlar
    
    Copyright © 2011 give2all.org