välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en projektor av kartong

Postad av : Ulf Friberg

Det är möjligt att bygga en egen projektor av kartong som kommer att spela upp filmer på en vägg eller skärm. Du kommer att behöva andra föremål förutom kartong, som en lins av något slag och en videoenhet. Objektet är att skapa ett rör med kartong som gör att en videobild att resa genom och fokuserar genom objektivet. Du kan bygga antingen en liten handhållen projektor eller en stor storlek en för stor bild

Du behöver:.
CardboardScissorsDuct /elektrisk tapeProjector objektiv tubeFresnel lensCompassBlack paintTV setMakeup mirrorPortable mediaspelare.

Liten


1.
Ta en remsa av papp tillräckligt stora för att omsluta och innesluta linsen röret från en diaprojektor och skärmen i ett små bärbara mediaspelare (som en iPod). Limma linsen röret till en kant på kartong, vilket gör att linsen sträcker sig utanför kartong.
2.
Limma en liten spegel på kartong bakom linsen röret, placera den så att den lutar i 45-graders vinkel pekar bort från röret.
3.
Vira kartong till ett rör runt linsen röret och spegel. Skär ett hål i kartong direkt ovanför spegel som är storleken på mediaspelarens skärm. Förslut papprör med eltejp i varje plats, utom över hålet du klipper.
4.
Spela upp en film på Media Player med skärmen med maximal ljusstyrka. Placera spelarens skärm över hålet på projektorn och fäst den med tejp. Peka linsen på en tom vägg och filmen Bilden visas på väggen. Justera objektivet tills bilden är tydligt fokuserade.

Stor


1.
Montera en kartong rör som har samma höjd och bredd på en TV-skärm är 45 centimeter lång och har öppningar på motsatta sidor. Måla fyra sidor svart och tejpa ihop dem med silvertejp.
2.
Tejpa rutan till TV-skärmen, placera tejp runt hela tätningen så inget ljus kommer ut från röret. Brace röret på TV: n genom att köra mer tejpen från rörets yttre ände till TV: ns övre och nedre ytor.
3.
Skär ett enda brickan samma höjd och bredd skärmen. Skär en 17-centimeters hål i mitten av stycket och tejpa en fresnellins över hålet. Sätt flikarna på kartong gjord av tejp och sätt in den i rutan ungefär halvvägs djup.
4.
Sätt på TV upp och ner, peka den på en tom vägg i ett mörkt rum och vrid på den. Bilden ska projektet en den högra sidan uppåt bild på väggen. Hitta rätt avstånd från väggen för att göra bilden stor nog, då justera linsen placering inuti boxen (genom att använda sina flikar) för att fokusera bilden.

    Previous:nothing
    Next:att förfina en guld luktade
    
    Copyright © 2011 give2all.org