välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

att förfina en guld luktade

Postad av : Jan-Olof Stoor

I naturen, guldklimpar är inte rent guld. De är en kombination av mineraler, så kallade malm. Metallen kan tas bort ur malmen i en process som kallas smältning, där mineraler är åtskilda med smältpunkt. Nors guld är mer ren än den ursprungliga malmen produkten, men kan ändå innehålla föroreningar såsom flisa, koppar och platina. En andra finess kan göras genom att lösa den luktade guld i en kombination av fettsyror, en metod som kallas kungsvatten förfining. Resultatet är guld som är 99,95 procent ren.

Du behöver:
ScaleHeavy tull plast bucketsWooden stav för att röra withSafety gogglesRubber glovesRubber apronNitric acidHydrochloric AcidFilter paperFunnelWaterUreaGold selektiv fällningsmedel, såsom StormPaper towelsPrecious metalldetektorer LiquidAqua ammoniaDistilled waterHeat bevis bowlHot tallrik


1.
Väg ditt guld nors. För varje uns guld, behöver du en behållare med 300 ml kapacitet. Så, om du är raffinering 5 uns guld, behöver du en 1500 ml behållare, eller ungefär 1 u00BD liter.
2.
Tillsätt 30 ml salpetersyra per uns guld. Så, om du är raffinering 5 uns guld, skulle du behöva lägga till 150 milliliter till behållaren. Låt guld att sitta i salpetersyra i 30 till 45 minuter.
3.
Tillsätt 120 ml saltsyra för varje uns guld i behållaren. För 5 uns guld som skulle vara 600 ml HCL. Tillsats av saltsyra blir blandningen brun och kan resultera i rök. Eftersom kemikalier reagerar och värma upp, kommer guld löses upp. Låt blandningen stå i 1 till 8 timmar att svalna.
4.
Line tratten med filterpapper och häll syran genom filtret och in i en annan, större behållare, stoppa innan något partiklar hälls bort. De filtrerade syra ska vara grön och klar. Om syran är grumlig, filtrera det igen.
5.
Koka 1 liter vatten. Ta bort från värmen och tillsätt 1 kilo urea. Tillsätt långsamt den urea blandningen med syran. Detta kommer att orsaka en syra /bas reaktion, ungefär som den gamla skolan vulkanen med bakpulver och ättika. Syran kommer skum upp, så Häll inte för snabbt eller så har du en stor oreda på händerna. När blandningen slutar skummande, sluta hälla karbamid i. Alla salpetersyra har neutraliserats.
6.
Koka en andra liter vatten. Ta bort den från värmen och rör i Storm. För varje uns guld, tillsätt 1 uns av Storm fällningsmedel. Så, för 5 uns guld, tillsätt 5 uns av Storm. (Om du använder en annan guld fällningsmedel, följ paketet riktningar). Rör långsamt denna lösning i syra. Lösningen blir en lerig brun färg och avger en kraftig lukt.
7.
Vänta 30 till 45 minuter. Kontrollera syra för löst guld. För att göra detta, ta i slutet av omrörningstav och sätt in den i syra. Ta bort stången och rör den till en pappershandduk, skapa en blöt fläck. Tillsätt en droppe av guld upptäckt vätska till plats på hushållspapper. Om fläcken blir svart, finns det fortfarande guld i syra. Om du ser detta, ge Storm mer tid att arbeta eller lägga till fler fällningsmedel med syran.
8.
När syra har uppdelade i lager, med en tydlig bärnsten topp och en lerig brun botten, häll bort det översta lagret i en annan behållare. Var noga med att inte hälla ut något av lera i botten som leran är ditt guld.
9.
Tillsätt vatten i leran när syra har biet hälls av. Rör om kraftigt och låta leran för att bosätta sig. Upprepa, sköljning leran med vatten 4 gånger.
10.
Skölj lera med aqua ammoniak. När aqua ammoniak tillsätts kommer vita ångor form som den kvarvarande syror neutraliseras.
11.
Skölj guld leran en sista gång med destillerat vatten. När den stannar, häll av vattnet och skrapa leran i en ugnsfast skål. Placera skålen på en varm tallrik och låt det torka. När den torra leran har smält och tillåtet att reformera det kommer att ta på utseendet av metall och kommer att vara 99,95 procent ren.

Tips och varningar


  • Om det fanns platina i ditt guld, kommer det inte att upplösas av syror och kommer att vara kvar i steg 4. Spara alltid din precipitants-du vet aldrig vad du kan få.
  • Denna metod använder starka syror som kan vara skadliga om de släpps ut på huden eller intas om. De genererar också ångor som kan irritera andningsorganen. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme och använda skyddskläder. Neutralisera eventuella syra spill med en liberal tillämpning av bakpulver.
    Previous:nothing
    Next:hur man öppnar Geoder
    
    Copyright © 2011 give2all.org