välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Zero Gravity fakta

Postad av : Jeanette Morales

Zero Gravity är en nyckelfaktor i rymden, men termen är ofta missförstådd av felaktigt, används synonymt med "tyngdlöshet. " Dessutom lever i tyngdlöshet villkor har djupgående effekter på hälsan, som är en viktig faktor för långa uppdrag rymdstation i omloppsbana kring jorden eller för eventuella framtida uppdrag i ett nära planet som Mars

Missuppfattningar

"Zero Gravity" eller ens nästan noll gravitation är en felaktig benämning, som egentligen inte existerar någonstans i universum. Gravity är en allestädes närvarande, om det ibland är subtil kraft. Vad som brukar menas är istället bättre beskrivas som tyngdlöshet. Till exempel är gravitationskraften på 100 km höjd i jordens omloppsbana faktiskt 97 procent av vad det är för folk som står på marken. Skillnaden är att förhållandena i omloppsbana negera varseblivningen av allvar.

Fysik av tyngdlöshet

Vår främsta uppfattning av allvar beror på krafter att reagera mot det. Till exempel uppfattar du allvar mest på grund av trycket från marken, möbler och andra fasta material som slå tillbaka mot den och stöder din vikt. Acceleration är en annan sådan effekt. Tyngdlöshet uppstår när alla dessa styrkor, inklusive allvar, blir jämnt och enhetligt tillämpas på ett objekt. Gravity vanligen agerar enhetligt, så eliminerar alla andra begränsningar resultat i tyngdlöshet och vanligen inträffar under fritt fall. Fritt fall är rörelse där deras är liten eller ingen luftmotstånd, och alla acceleration som orsakas av gravitationen. Dessa villkor finns naturligt i rymden.

Weightless Simuleringar

Det finns sätt att simulera tyngdlöshet som inte innebär att gå ut i rymden. Sedan början av 1970-talet har flygplan som flyger på sex mil långa paraboliska bågar använts för att skapa 25-30 sekunder av viktlöshet. NASA: s flygplan som har fyllt denna roll traditionellt kallas "kräkas kometer" eftersom förmå Space anpassning syndrom.

Space Anpassning syndrom

mer känd som "rymdsjuka," Space Anpassning syndrom är den första negativa effekten av tyngdlöshet att en astronaut kan stöta på. Det förekommer både på "kräkas kometer" och på rymduppdrag. Det är oftast begränsad till illamående och kräkningar, men ibland inducerar yrsel, huvudvärk och slöhet. Rymdsjuka drabbar knappt hälften av alla människor som går ut i rymden, men även de värsta fallen inte varar mer än tre dagar.

Långsiktig hälsa Problem

De två största problemen med tyngdlöshet och den mänskliga kroppen är vad förlusten av resistens till muskler och skelett. Muskler börjar atrofi och ben erfarenhet osteopeni eller förlust av benmassa. Dessa saker hända eftersom bristen på motstånd berättar din kropp för att stoppa behålla sina ben och muskelvävnad. Benförlust är förutsägbart på lite mer än 1 procent förlust per månad i rymden. Det producerar också vätska omfördelning och avtagande av det kardiovaskulära systemet: som gravitation inte längre tillhandahåller motstånd, inte att hjärtat inte behöver arbeta så hårt, och vätskor är inte längre drog ner och in i extremiteter, vilket får dem att samlas i bålen. Andra allvarliga frågor omfattar balansrubbningar, minskat produktionen av röda blodkroppar och immunförsvaret svårigheter systemet. De flesta av de hälsoproblem som är förknippade med lång varaktighet tyngdlöshet kommer att klara upp vid återgång till normala förhållanden allvar, utom verkligen menar allvar med benförlust. Den nuvarande standarden för lång tid i rymden är den tull turer ombord den internationella rymdstationen, som finns i sex månader och inte utgör någon risk för astronauter.

    Previous:nothing
    Next:fasta och blodprov socker
    
    Copyright © 2011 give2all.org