välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar och nackdelar med geotermisk energi

Postad av : Jan-Olof Stoor

I en miljö med ökad efterfrågan på förnybara energikällor och derivat, geotermisk energi ett av de resurser till som industrin håller på att förvandlas. "Geotermisk" betyder värme från jorden. Som med alla icke-fossila bränslen alternativ, geotermisk energi och nackdelar

Definition.

Jordvärme kranar i den stora butiker naturliga värme i jorden. Vid vissa tillfällen runt om i världen, kombinerar jordens värme med vatten och är relativt lätt att utvinna. Välbekanta exempel på jordens värme kombinera med vatten är de gejsrar i Yellowstone. Det finns stora reserver av värme som väntar på att konverteras. Även om jordens värme är tillgängligt överallt på jorden, är borrning för geotermisk energi rimligtvis bara ske i geotermiska reserverna närmare jordytan. Dessa områden finns främst i Alaska, Hawaii, och vissa västerländska stater.

Program

Geotermisk energi har olika applikationer. El kommer från geotermiska anläggningar och direkta tillämpningar såsom torkning av grödor och fjärrvärme är möjliga. Enligt NREL (se kompletterande resurser), allmännyttiga företag använder geotermisk vatten och ånga för att driva generatorer och att producera el för nytta konsumenterna. Geotermisk-deriverat värme ger också effekt som krävs för infrastruktur som vägar och för industriellt bruk. Det finns mindre skala bostäder användningsområden också.

Funktion

Department of Energy, energieffektivitet och förnybara energikällor beskriver hur ett geotermiskt system fungerar. (Citerat från http://www1. eere. energy. gov/geothermal/egs_animation_text. html) Processen börjar med en injektion väl som borrar in varm rock. Därefter vatten sprutas in för att antingen skapa en fraktur på en behållare eller om att ytterligare öppna frakturer redan i berget. I det tredje steget, är en annan som är borrad som intresserar frakturer och distribuerar vatten som drar värmen från vad tidigare var torr varm rock. Slutligen, fler brunnar borras som kommer att ge erforderlig effekt.

Fördelar

När produceras, geotermisk energi är nästan helt icke-förorenande. Geotermiska kraftverk är relativt billig i drift. Energin är tekniskt förnybar och kan användas som direkt strömkälla. Dessa kraftverk är miljövänliga och lämnar få koldioxidavtryck. Fossila bränslen är inte behövs för att få geotermiska kraftverk på nätet.

Nackdelar

Teknik gör bara geotermisk energi som finns från vissa områden på jorden. Inledande borrning kostnader är dyra och processen är komplex. Även om jordens värme är ständigt närvarande, nuvarande eller framtida geotermiska områden inte kan vara kontinuerliga värmekällor. Heta stenar måste förvaltas väl eller vattnet kan svalna klipporna. Medan vissa anser geotermisk energi den mest kostnadseffektiva och icke-förorenande, finns det ännu ingen garanti för att möjliga platser kommer att ge önskad mängd.

    Previous:nothing
    Next:om snickare bin
    
    Copyright © 2011 give2all.org