välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en enkel motor

Postad av : Valon Istrefi

Denna artikel kommer att visa hur du gör det enklaste motorn i världen

Du behöver:. .
Ett batteri med den positiva polen på ena änden och den negativa polen på den motsatta änden
.
En skruv eller spik, det bara måste ha ett mycket litet tips och en bred bas
.   Det bör vara mellan 1 och 1.
5 inches.
.
En magnet.
  Detta kan antingen en cylindrisk magnet eller en rund platt magnet.
  Det måste bara vara väldigt stark.
.
en bit koppartråd med gummi isolering på det, men med ändarna nakna.
.


1.
Fästa magneten på skruvhuvudet /spik.
2.
Håll batteriet i luften med positiva och negativa terminaler upp och ned, röra spetsen på skruv /spik på ena änden av batteriet, helst i slutet med ratten (positiva änden).
Om du kan bara hålla på till batteri och magneten och skruva hänga stöds är batteriet tillräckligt stark. Om du har problem, titta på Tips /varningar delen av denna artikel.
3.
Nu när du just håller på att batterierna, tar ena änden av kabeln och vidrör koppar till änden av batteriet mittemot en röra skruven. Håll kabeln på batteriet med samma hand som du håller i batteriet.
Nu håller den andra änden av kabeln och röra vid den på sidan av magneten. Magneten kommer nu att snurra. Du har skapat den enklaste motorn.

Tips och varningar


  • Om magneten /skruv enhet inte vill hålla fast (med magnetism) till batteriet, kan du måste du antingen byta batteri, magnet eller skruv /spik. Se till att batteriet är färskt genom att lägga den till något som använder denna typ av batterier. Ju längre skruven /spiken, desto starkare magnet måste, så du kan också antingen minska den skruv /spik eller hitta en starkare magnet. Du kommer att vilja skruven /magnet enhet att vara så tung som möjligt medan den fortfarande håller fast vid batteriet. Fördelen med att ha en längre skruv är att magneten /skruv enhet då kommer att skapa så lite friktion som möjligt när spinning.
  • Om magneten /skruv enheten inte snurra när du rör koppartråden till det, kontrollera att kabeln inte går sönder. Om detta är okej, försök trycka på kabeln på andra sidan av magnet. Magneten ibland inte kommer att snurra eftersom änden av kabeln som gör det för svårt.
  • Var försiktig vid beröring av metalltråd som det kan bli mycket varm !!!
    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett hus välsignelse
    
    Copyright © 2011 give2all.org