välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

befolkning rörlighet och ekonomisk tillväxt

Postad av : Magnus Ekblad

Befolkning rörlighet kan ha olika effekter på en viss region, beroende på den ekonomiska situationen. Dock är de flesta befolkningsgrupper förflyttning i samband med den ekonomiska tillväxten på grund av ökningen av antalet anställda och högre efterfrågan på varor och tjänster. Denna rörelse kommer dock i form av både invandring och utvandring. Det kan analyseras på den nivå av regioner och länder med landsbygd, förorter och urbana faktorer som förändrar de ekonomiska dynamiska

Betydelse

Den vanligaste formen av befolkningen rörelse är invandringen. Invandring är den process genom vilken en person eller grupper av människor in i ett land under en tillfällig period av tid, genom ett program för naturalisation eller genom någon olagliga metoder. Detta orsakar en ökning av befolkningen i ett visst område, ballongflygning arbetskraft och också skapa större efterfrågan på varor och tjänster. Invandring är självförsörjande så länge det ekonomiska systemet fortsätter att växa. Men under perioder av nedgång kan invandring leda till ytterligare försämring av systemet. Om invandrade arbetstagare är villiga att bjuda löner till fast boende, tar en situation med stagnation plats-löner nedgång som priserna på varor och tjänster minskar för att rymma. Detta gör att hela ekonomin att brytas ned. Å andra sidan, om ekonomin växer, invandring hjälpmedel fylla tomma positioner inom arbetskraften.

Effekter

Invandringen till ett land betyder att utvandringen pågår någon annanstans. Detta kan ha antingen bra eller dåliga effekter på området upplever utvandringen. I en situation där ekonomin är dålig, till exempel de flesta länderna i tredje världen, skapar en del av arbetskraften lämnar nya möjligheter för att fylla viktiga roller av de återstående befolkningen. Detta stabiliserar den ekonomiska situationen. Men om ekonomin ökar stadigt, kunde en rörelse av befolkningen från regionen stoppa tillväxten och orsaka en recession.

Överväganden

Anledningen till befolkningen rörelse oftentimes ekonomiska möjligheter. I vissa delar av landet och världen som helhet, det finns en mängd förhållanden som gör anställning svårt. Exempel på detta är städer som har förlorat sin främsta industri eller nationer som saknar alla de ekonomiska möjligheter som finns i industriländerna. Befolkning rörelse är också en stark faktor i utbildningsprocessen. Många människor lämnar områden där den ekonomiska tillväxtpotentialen är begränsad, vänder sig mot välmående områden för framgång. Nackdelen med detta inom den breda ekonomin är att den skapar centraliserad ekonomisk tillväxt. Medan en stad eller område av landet kan dra nytta av tillströmningen av människor, utvandrade området är föremål för lågkonjunktur faktorer. Många ekonomer och sociologer kallar detta "brain drain".

Fördelar

Befolkning rörelse assist i den ekonomiska cykeln i industriländerna, särskilt Förenta staterna. Under slutet av 1800-talet skapade en stor tillströmning av irländska invandrare en arbetsstyrka som uppfyllde behovet av arbetskraft i den industriella revolutionen genom att ta många fabriken positioner. En kort tid senare, många afro-amerikaner, som tidigare levt huvudsakligen i södra började gå norrut in i städerna. Återigen skapade denna ett stort överskott av arbetskraft som stöd för ekonomisk tillväxt. Efter andra världskriget flyttades skapandet av förorterna befolkningen igen. Den anstormande storföretag hjälpte till att skapa en medelklass som valde att leva i rika förorter snarare än städerna. Detta skapade en situation med ekonomiska nedgången i tätorter med förlusten av talanger och en högkonjunktur i förortsområden, där många var att spendera sina pengar.

Potentiella

Enligt en studie av 2001 års folkräkning av Joseph Rowntree Foundation, övergång från stadsområden till förortsområden har vänt. Urbana områden är nu locka fler mitten-till-övre klassens arbetstagare, stimulera den ekonomiska tillväxten i städerna.
Denna tillväxt, i kombination med ökande energikostnader, har drivit på behovet av "grönare" städer i landet. Genomförandet av solenergi på tak och ett ökat fokus på kollektivtrafik har skapat nya arbetstillfällen. Enligt US Department of Energy, var urban grön förnyelse en 1 miljard dollar industri med 2007, med miljoner anställts i utveckling och byggande.

    Previous:nothing
    Next:information om metalldetektorer
    
    Copyright © 2011 give2all.org