välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en glödlampa arbeta med ett batteri

Postad av : P-O Lennartsson

Gör en glödlampa arbeta med ett batteri med hjälp av ett vanligt batteri, bitar av koppartråd och en ficklampa lampa. Dessa steg skapa en enkel krets. Skapa sort eller en mer permanent ljus genom att använda rätt material såsom batteri och lamphållare, elektriska klipp, växlar, olika isoleringsmaterial och flera kablar och glödlampor

Du behöver:
C eller D-cells batteri eller bothOne 8 " -10 "belagda /isolerad koppar wireElectrical tapeWire strippersFlashlight bulbOPTIONAL: Ytterligare wireBattery och glödlampa holdersCopper tråd med attachedSwitchesVarious krokodilklämman material för att testa som isolatorer och conductorsMultiple sladdar och glödlampor.


1.
Strip ungefär två inches av isolerande material av både ändarna av trådarna om ledningarna har belagda slutar. Fäst ena änden av kabeln till den negativa eller släta änden av batteriet, med en liten bit eltejp för att hålla metalltråd vidröra batteriet.
2.
Anslut den andra änden av kabeln till lampan genom att linda den runt metallen i botten på lampan. Vira den runt området där skruven trådar på en vanlig glödlampa. Du kan behöva att bifoga en bit eltejp över ledaren för att hålla den säkert runt metallen lampans sockel.
3.
Gör glödlampan ljus med batteriet genom att vidröra botten toppen av glödlampa till den positiva eller ojämn slutet av batteriet. Glödlampan innehåller två ledare sträcker i insidan av basen som skapar kretsen som lyser lampan. En stannar vid sidan av metall bas och en sträcker sig in i spetsen, så se alla kontakter med lampans sockel touch.
4.
Tänd lampan genom att använda två trådar. Fäst en kabel till den negativa änden av batteriet och linda den andra änden av samma kabel runt basen av lampan. Anslut den andra kabeln till den positiva änden av batteriet med eltejp och till basen på lampan, sluter kretsen och belysning glödlampa.
5.
Använd valfritt material för att göra detta verksamhet lättare eller att skapa en enkel bakgrund som står ensam utan tejp eller hålla lampan mot batteriet. Köp växlar för att sätta lampan på och av, glödlampa eller batteri hållare, kablar, med alligator bifogade klipp, och ytterligare glödlampor eller batterier på lokal lärare och butiker hobby.

Tips och varningar


  • Om du använder som ett barns aktivitet Försök i ledningsförmåga och isolerande egenskaper hos olika material såsom papper, folie, plast och glas, genom att placera dem mellan kabeln och batteriet för att se om lampan fortfarande fungerar. Om du använder denna verksamhet att lära barnen om el, ritning kretsen av batteriets kontakt (negativ), tråd, lampa och batteri kontakt (positiv), hjälper dem att förstå hur en elektrisk krets fungerar.
    Previous:nothing
    Next:Zero Gravity fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org