välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör fågelholkar

Postad av : Camilla Näslund

Det bästa sättet att studera vilda djur är genom att observera dem, men instinkten håller de flesta djur långt från människan. Fåglar verkar vara ett undantag från denna huvudregel. Om bekväm och lämplig bostad erbjuds dem kommer många typer av fåglar ta den, snarare än att bygga ett bo i skogen. Detta ger dig ett enkelt sätt att studera deras dagliga aktiviteter. Följa anvisningarna för projektet nedan kommer du att kunna skapa enkla holk, förbättra de tillgängliga häckande utrymme och erbjuda attraktiva avel hålrum för gärdsmyg, Chickadees, Bluebirds och nötväckor.

Du behöver:
En ceder ombord, 1-av-6-av-5 inchesRulerPencilSawDrillHammer Galvaniserad nailsWood skruvar


1
Placera styrelsen på. . plan yta. Du kan använda trä än ceder, men cederträ är idealisk som dess naturliga motståndskraft mot röta betyder att det inte behöver vara klar för att skydda den mot väder och vind. Det kan vara färdig om du vill. När ombord är ordentligt på plats, mäta följande delar: tre 6-av-8 cm bitar för framsidan, baksidan och taket, två 4-av-8 cm bitar för sidorna och en 4-gånger-4-tum bit ved till golvet. Markera bitar i blyerts och såg noggrant. Om det hjälper, skriva på dem --- framsidan, baksidan, tak, höger, vänster och golvet.
2.
Drill eller såg en ingång hål 1 u00BD inches i diameter, ca 2 u00BD inches från toppen på lådan. Var noga med att inte göra hålet för stort. Något större än 2 inches över lockar ekorrar och fladdermöss, inte fåglar. En post som är för stor kommer inte att skydda fåglarna från rovdjur.
3.
Borra flera små hål i holk golvet för dränering.
4.
Börja bygga holk genom att fästa en sida till botten med galvaniserad spik. Sedan bifoga tillbaka och sedan den främre. Fäst sista sida till taket med träskruv så det lätt kan öppnas för rengöring. Alternativt kan taket sättas fast med gångjärn på baksidan, så länge du kommer ihåg att lämna dig ett sätt att öppna fågeln rutan.
5.
Montera holk cirka 5 meter över marken i närheten av träd och buskar.

tips och varningar


  • Om du monterar din fågel ruta på en post, bifoga någon form av rovdjur vakt samt att hålla ormar ur holk. Om du använder trä än ceder, se till att behandla den som skydd mot vädrets makter.
  • Var försiktig vid rengöringen tid närmar sig. Se till att holk är ledig innan du öppnar den. Rengör aldrig din fågel ruta i vår och sommar när ungarna är mest sannolikt att vara närvarande.
    Previous:nothing
    Next:hur man dödar marken termiter
    
    Copyright © 2011 give2all.org