välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om metalldetektorer

Postad av : Charlotte Wannberg

Trots att begreppet metalldetektor beskriver ett visst slags teknik, att tekniken har många olika applikationer. Av denna anledning orden metalldetektor kan omedelbart föra tankarna till en flygplats, en strand eller ett slagfält. Metalldetektorer används för allt fler ändamål både för näringslivet och för nöje

Historia

ursprung. den moderna metalldetektor spåra tillbaka till 19-talet och uppfinningen av den induktion balanssystem av Heinrich Dove. Dessa prototyper var mycket grövre, mindre effektiva, och kännetecknas av deras enorma användning av batteriet. Den moderna metalldetektor uppfanns av Gerhard Fisher på 1930-talet, som fick det första patentet för en sådan anordning.

Typer

En metalldetektor kan beskriva de stora rektangulära enheter som kontrollerar för vapen på flygplatsen eller federala byggnader samt att handhållna trollspö som hjälper människor att hitta tappade förändring och smycken i sanden på stranden. Metalldetektorer används också av militären för att söka efter dolda landminor och under byggnation att hitta stålbalkar gömd bakom betong.

Hur det fungerar

En metalldetektor i huvudsak verkar genom att producera en växelström passerar genom en spole som ger en alternerande magnetfält. När detektorn genomströmmas metall, virvelströmmar induceras i metallen, att tillverka egna alternerande magnetfält. På detta sätt metallföremål upptäcktes.

Säkerhet

Det skulle inte vara förrän på 1960-talet som metalldetektorer användes för icke-militära ändamål. En ökning av incidensen av flygplanet kapningarna drev fram utvecklingen av dessa anordningar flygplats screening som nu finns i alla flygplatser i världen, såväl som tingshus och federala kontor.

Treasure Jakt

Många köper billiga handhållna trollspö metalldetektorer för att söka efter gömda skatter. Vad många inte inser är att de flesta av dessa metalldetektorer har en maximal upptäcka djup av en fot. Dessutom finns det vissa metaller som är lättare att hitta än andra (järn är det enklaste) och den faktiska storleken på objektet spelar en del också (en plåtburk är lättare att upptäcka än en nyckel. )

Varning

Det har varit en viss oro att personer med pacemaker bör undvika att gå igenom Siktar metalldetektor. I själva verket behöver dessa med pacemaker har ingen rädsla för att gå genom en metalldetektor i normal hastighet. Medan metall pacemakern kan ställa detektorn av, kommer det inte skinka pacemakern. Det är dock inte tillrådligt att stå nära en av dessa detektorer för lång, inte heller är det lämpligt att använda en handhållen trollstav detektor själv.

Potentiella

Metalldetektorer har konsekvent fått lättare och mer känsliga under årtionden och potentialen för detektorerna i framtiden ser ljus ut. Drivkraften bakom de senaste tekniska framstegen har varit nödvändigt för att öka säkerheten som ett resultat av kriget mot terrorn och populariteten för ensamstående sociopater som vill begå massmord som ett medel mot självmord.

    
    Copyright © 2011 give2all.org