välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om hybridbilar och den globala uppvärmningen

Postad av : Stefan Svensson

Under de senaste åren har hybridbilar blivit populära. Eftersom priset på gas fortsätter att skjuta i höjden och med den globala uppvärmningen blir ett hett ämne, är mer konsumenter som söker alternativ teknik som inte bara är miljövänliga, utan också kostnadseffektivt. Hybridbilar lita på el och bränsleinsprutning. När du stannar eller tomgång, använder en hybridbil elkraft, vid acceleration, brinner en hybridbil vanlig bränsle. Tvärtemot vad många anser, inte hybridbilar inte nödvändigtvis behöver vara ansluten för att ladda.

Fakta

En hybridbil körningar med två kraftkällor. . Dessa omfattar vanligtvis diesel eller gas, tillsammans med sol, vind, väte eller tryckluft. Men de flesta kommersiella elhybridfordon, som Toyota Prius eller Honda Insight, använda förbränningsmotorer som drivs med bensin i kombination med ett elektriskt batteri. Det elektriska batteriet kan laddas genom att ansluta den till ett vägguttag eller från motorn när du är ute.

Historia

Hybridtekniken går faktiskt tillbaka till början av 1900-talet. År 1905 utvecklade den amerikanske ingenjören H. Piper en hybrid bensinmotor elmotor tåg. Hans design var tänkt att utnyttja elektrisk energi för att driva öka ett fordon som gör det möjligt att accelerera snabbare, går från noll och 25 miles i timmen på 10 sekunder. Tanken var inte så nya dock. Paris Electric Car Company kom upp med en liknande idé 1897. General Electric producerade också elbilar 1988 och 1989.

Fördelar

Hybridbilar släpper ut mindre utsläpp än deras Gasdrivna motsvarigheter. De är utformade för att vara aerodynamisk och mindre tungt än traditionella bilar, och de innehåller små, mindre kraftfulla gasmotorer. Att vara lättare, får de mer körsträcka. Många stater erbjuda incitament för köp av hybridfordon. Hybridbilar minska beroendet av fossila bränslen, vilket i sin tur påverkar kostnaden för olja och de är av mycket renare än andra bilar. Som sådana bidra till att bekämpa den överväldigande utsläpp av koldioxid som produceras i traditionella motorfordon. Indirekt detta stöd i inte bara den globala uppvärmningen, men även andra föroreningar som oljeutsläpp och förstörelse av tropisk skog. Hybridfordon minska beroendet av utländsk olja.

Nackdelar

Hybridbilar är fortfarande begränsad i intervallet --- inte många har tillverkats. Vissa modeller kräver omfattande ladda gånger och de är vanligtvis dyrare än din vanliga gas-eller dieseldrivna fordon. En annan nackdel är underhållskostnad. För närvarande dessa fordon har högre underhållskostnader på grund av deras dubbla motorer natur. Dock kan denna kostnad sjunka i framtiden

tänka

När den globala uppvärmningen blir ett mer populärt ämne, finns många som vill hybrid teknik. Det gör en stor påverkan på miljön, men som mer tekniken utvecklas, helt el-och soldrivna bilar som ser ut som mer livskraftiga alternativ. Fortfarande framtid hybridbilar ser ljus ut, särskilt som vårt beroende av olja har tagit ut sin rätt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org