välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man väljer din första teleskopet

Postad av : Valon Istrefi

Många människor börjar utforska världen av astronomi bara genom att titta upp mot stjärnorna. Vissa kan innehållet på denna punkt och vissa inte. Nu börjar skrämmande uppgiften att välja ett instrument för att kunna se himlen ännu mer

Du behöver:. . .
Computer


1
Många Börja med bara tittar upp mot himlen. Vissa får nöja sig med att visa, och vissa vill ha mer. Men innan du kategorisera dig själv, vet att de bilder du ser på TV, i tidningar och på datorn är inte bilderna ser du genom en räckvidd. Detta kan avskräcka vissa från hobby, men om du gör detta steg i tro, kan denna hobby ge dig underverk för år.
2.
Gauge intresse. Många människor går överbord och spendera tusentals dollar på denna hobby bara för att upptäcka sig lämnar den efter en kort tid eftersom det inte var vad de trodde det skulle vara. Gauge du eller ditt barns intresse för hobby. Du kan göra detta genom att få ett par böcker och /eller få ett anständigt pris kikare. Ta det långsamt, du vill inte att ingå i den första gruppen av människor.
3.
First off, som är utrymmet för? Ditt barn? Du? Vet detta från att få gå eftersom vissa omfattningar kan vara tunga och kräva ytterligare ansträngningar för att inrätta än du tror, lämnar ett barn att bära och ställa upp på hans eller hennes egen kan kraftigt begränsa deras frekvens av tittandet. Större oscilloskop med öppningar (storlekar, ju större öppning, desto mer ljus samlingen förmåga, ju mer du att kunna se) den 8 "och större kan väga över 40 pounds och vara ganska mycket för en yngling, som om du inte som förälder kommer överens om burit utrustning för dem. Var noga med att vara realistisk i vem blir räckvidd och huruvida de kommer att vara villiga att lyfta, bära och fastställs räckvidden.
4.
Vilken typ av utrymme? Refraktor? Reflektor? Båda har för-och nackdelar, jag ska förklara. Först och främst, refraktorer är i allmänhet dyrare för samma mängd öppning jämfört med reflexer. Vet att om du har en gräns på exempelvis 500 $ kan du få mer bländare genom att köpa en reflektor än en refraktor. Reflexer är billigare och anses vara den typ av tillämpningsområdet som ger mest valuta-för-din-buck. Men det finns en avvägning, kan speglarna bli dåligt och kommer att kräva att du kan ställa den speglar tillbaka på plats (collimate). Detta kan verka som en skrämmande uppgift att göra, men det är verkligen inte. Reflexer kan också vara ganska skrymmande beroende på bländaren storlek. Här är ett fungerande exempel på jämförelse. Din budget är 500usd, du kan antingen köpa en 10 "reflektor, eller köpa en 100 mm (ca 4") refraktor. Reflektorn är mer ljus samlingen förmåga men det kräver kollimering och det är lite större. En refraktor å andra sidan har mindre ljus samlingen förmåga men behöver inte kollimering. Vilket skulle du föredra? Tänk detta exempel på förenklade för nybörjare.
5.
Var får teleskopet? Nummer ett regel, inte få varuhusföretag teleskop. Dessa teleskop är gjorda just för att locka i intet ont anande konsumenter och stjäla deras pengar. Inte få dem. De är vanligtvis alltid av dålig kvalitet, deras optik och material dåligt konstruerade. Du kan söka på internet för en lokal astronomi butik nära hemmet eller du kan beställa din räckvidd online. Jag har ännu att höra dåliga saker om återförsäljare online, är den enda nackdelen väntar på utrymme för att komma i motsats till att gå in i en butik och gå ut i ett teleskop.
6.
Annan sak du kan tänka på är att söka upp en lokal astronomi klubb. De håller oftast vad vi kallar "star parter" en gång i månaden eller så, ge dem ett besök och ställa frågor. Var noga med att kika in deras tillämpningsområden för att få en uppfattning om vad du kommer att se genom ett teleskop, tänk på dessa hobby investera mycket pengar i sin utrustning.
7.
Telescope förslag. För ett barn skulle jag rekommendera en reflektor som inte är mer än 4,5 "och en refraktor mindre än 4" med tanke på vikt (OBS: Vissa entusiaster refraktorer som är runt 4 "i Aperture kan kosta ganska lite och vara ganska tung, jag är inte inklusive de i den tidigare uttalande). Men om du inte har något emot inrättandet av tillämpningsområdet varje utflykt ignorera detta. För en person som kan bära runt u00A3 20, en stor bang-för-din-buck tillämpningsområde skulle vara en 6 "-10" reflektor (OBS: själva röret är ca u00A3 20, och de flesta monteringar kommer att vara ungefär samma, bär dem separat ). En refraktor för denna grupp av människor skulle vara ett 4 "till 6", beroende på hur mycket du vill spendera.
8.
Var noga med att väga för-och nackdelar med de val och kom ihåg det finns ingen utrymme för nybörjare, handlar det om personliga preferenser. Oavsett om du sinne bär mer vikt, eller om du emot att betala mer, eller om du sinne lite mer underhåll. Det är upp till dig. Inte över att det! Lycka till!

Tips och varningar


  • nr varuhus teleskop!
  • mäta intresset!
  • delta på en stjärna party!
  • Inte över att det
  • Förra gången, inga varuhus teleskopen!
  • inte tjuvstarta, ta det lugnt.
    Previous:nothing
    Next:hur man köper en stjärna på himlen
    
    Copyright © 2011 give2all.org