välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

globala uppvärmningen effekter på miljön

Postad av : Jan-Olof Stoor

Den globala uppvärmningen har varit under seriös studie sedan 1970-talet, och fenomenet har också förvrängd eller nekats sedan dess. Dock har de senaste och uppenbara miljömässiga effekterna av den globala uppvärmningen gjorde detta förnekande osannolika

Extreme Weather

Varmare havsvatten orsakar orkaner, cykloner och tyfoner för att få starkare. Antalet av dessa stormar årligen nå Kategori 4 eller 5 har ökat 20 procent till mer än hälften mellan 1970 och 1990, och de är nu ses i delar av världen där de tidigare var okända.

havsförsurning

Havet är en stor sänka för koldioxid, och stigande nivåer av denna gas i luften betyder hav njuta mer av det. Mer koldioxid i havsvatten innebär också högre havet surhetsgrad, vilket är destabiliserande oceaniska ekologi.

Smältande is

Glaciärerna gick i full reträtt efter 1980, och det är nu förväntas att Nordpolen kommer snart att klara av is under sommarmånaderna. Detta är förödande Arktis ekologi.

Stigande havsnivåer

Samtidigt med den smältande havsis stigande havsnivåer. Haven stiger i en takt av en tiondel av en tum per år, men detta kan accelerera om graden av glaciären smälter ökar.

Metan Release

permafrost och kalla golv havet lagra hundratals miljoner ton metan, en växthusgas många gånger mer potent än koldioxid. Uppvärmningen temperaturer redan visar tecken på att starta utgivningen av denna metan.

    Previous:nothing
    Next:hur man kemiskt förfina guld
    
    Copyright © 2011 give2all.org