välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om DC startkopplare

Postad av : Ulf Friberg

DC motorer används i en mängd olika moderna apparater. Från högteknologiska robotar till rakapparater och fjärrkontroll bilar kontroll, använder varje av dessa enheter en elmotor för att driva sin rörelse. För många tillämpningar är det tillräckligt för att kunna vända en elektrisk motor på och av. Men, för vissa tillämpningar, såsom robot, variabel hastighet som krävs

Hur de fungerar

I huvudsak en DC motor fungerar genom att tvinga en elektrisk ström genom en spole som är mellan två magneter av motsatt polaritet. Detta genererar ett elektromagnetiskt fält som förvandlar en axel. Ju mer spänning en motor har levererat till det, desto snabbare motorn gå.

Så, är det rimligt att om du vill klippa hastigheten på en 12V motor på mitten, du minska spänningen till 6 volt. Men som Paul Hills från robots. freehostia. com förklarar, är detta inte den mest effektiva metoden för varvtalsreglering. Hills förklarar att en varvtalsregulator faktiskt fungerar genom att vrida på spänning på och av snabbt så att alla motorn meddelanden är den genomsnittliga effekten. Hastigheten på motorn är proportionell mot den tid som spänningen är på. Han jämför effekt som den mänskliga hjärnan att titta på en film. Vad vi egentligen ser är en serie stillbilder hoppa snabbt från den ena till den andra, men vår hjärna fyller i resten.

Typer av styrning

Det finns flera typer av styrsystem som kan användas för att variera hastigheten på DC-motorer. Dessa system inkluderar öppen slinga, slutna och PID.

Öppen slinga

Enligt Rick Bickle, av Dallas Personlig Robotics Group (dprg. org), öppen slinga system är mindre vanligt idag än slutna system. Öppen slinga system använder inte feedback. Ett exempel på ett öppet kretslopp skulle vara ett transportband motor som måste bo på en konstant hastighet. Det finns ingen anledning att skynda upp eller ner, tar emot så att systemet ingen återkoppling. För system som motsvarar olika driftsvariabler, är ett slutet kretslopp behövs.

Closed loop

Closed loop system använder återkoppling för att styra ingången. Ett exempel på ett slutet kretslopp är en termostat och luftkonditioneringen. När temperaturen når en viss uppsättning punkt, berättar termostaten luftkonditioneringsapparaten att slå på. När den låga temperaturen har uppnåtts stängs luftkonditioneringen av. I en hastighetskontroll för motorer, skulle en sluten slinga mått någon form av feedback, såsom vridmoment, och justera.

PID

PID-systemet är den mest komplexa och mäter tre variabler för att göra justeringar. Enligt expertune. com står PID för proportionell Integral, derivat.

Extune säger att PID arbete genom att ha ett börvärde och mäta den. Allt utöver den som punkt anser systemet ett "misstag" och därefter. Eftersom vi diskuterar reglering av motorvarvtal, låt oss anta att PID-systemet är att mäta hastigheten på en vagn. Till exempel, om vi vill vagnen att röra sig med konstant hastighet kommer PID hålla den hastigheten. Om vagnen går uppåt, kan PID öka motorns varvtal för att hålla den tillräckligt snabbt. Om vagnen går ner backen kommer PID sakta ner.

PID Systemet använder en av de variabler Proportionell, Integrerande, eller derivat för att göra justeringar. Den proportionella Mätningen baseras på felet. Extune representerar detta enligt punkt (minus) fel. Eller med andra ord, om vi vill att vår vagn i ovanstående exempel att flytta på 5 km /h och det går till 4 eller 6 mph, justerar proportionell regulator detta.

Med inbyggd ingång, det är inte en fråga av felet men tiden att ett fel föreligger. En integrerad styrenhet kan låta vagnen att röra sig med en hastighet än 5 km /h under flera sekunder innan rätta felet.

Härledda ingång akter som inte baseras på felet eller tidpunkten för felet, utan snarare på hur långt felet är avstängd från börvärdet.

Att välja ett system
hastighet styrsystem du behöver beror på vilken typ av utrustning du har och den verksamhet du utför. För att helt enkelt vrida axlar med konstant hastighet, fungerar ett öppet system bäst. Inom områden som robotik, är PID-system används ofta. Om din verksamhet inte behöver vara ständigt finjusteras, men kräver fortfarande sporadiskt automatiskt justering, då ett enkelt slutet system är bäst.

    Previous:nothing
    Next:nya metoder för vattenrening
    
    Copyright © 2011 give2all.org