välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en reptil tank

Postad av : Annika Hultén

Sätta samman en livsmiljö för din reptil är ganska enkelt, beroende på djurart. Även om vissa ödlor kan kräva särskild belysning och värme, här kommer jag att beskriva hur man ställer upp en enkel akvarium för en 10-tum lång vuxen man leopard gecko

Du behöver:. .
36 "X 16
5 "x 12" akvarium.
en låstråd skärmen.
värme och lätta lampor.
under tanken värmaren.
2 termometrar eller termometer tank remsor självhäftande (Jag rekommenderar band).
varmt substrat (reptil-säker sand).
cool substrat (kokosnöt skalet).
vatten skålen.
2-3 strukturer att gömma sig i och klättra på.
HANDSKAR.


1.
Vilken typ av reptil är det du bygger en livsmiljö för? En ödla? En orm? En sköldpadda? Det viktigaste att tänka om din reptil är deras naturliga miljö. Detta kommer att guida dig till en riktig inställning för deras tank. I detta exempel, jag vet att Leopard Geckos lever i torra habitat av steniga, buskiga öken. Men eftersom alla kräldjur skjul och behöver lite fukt för att göra sprider bekväma, kommer jag att beskriva byggnaden både fuktiga och torra (torra) förhållanden i samma tank. Leopard geckos gillar att klättra, så min tank är faktiskt hög och har strukturer med lite höjd på dem.
2.
Investera i några gummihandskar (se Varningar nedan om "Salmonella") och vänja sig vid att bära dem när man arbetar på tanken. Om din tank är ny, tvätta den med en lätt tvållösning, skölj den väl och torka den. Om det har använts till annat djur, måste du tvätta, skölja och skölj sedan med en 10% blekmedel lösning (1:10 chlorox: vatten förhållandet är perfekt). Torka med hushållspapper, låt lufttorka minst ytterligare 30 minuter så att bleka avdunsta.
3.
Grundläggande reptil inställningar kräva en "cool sida" och en "varma sidan" och du behöver ta reda på vilken som är vilken. Lyft försiktigt upp din tom tank och bifoga ditt under tank värmare till botten av din "varma" sidan. (Geckoödlor inte nödvändigtvis behöver ha undertank värmaren men alla kräldjur har ett minimikrav bas temperatur. Om deras tanktemp understiger den temperatur, bromsar deras ämnesomsättning drastiskt där de inte kan smälta maten för att undvika detta använder jag alltid en undertank värmaren på vintern, och en infraröd 24h glödlampa som avger värme, men mycket lite synligt ljus). Både detta ljus och dagsljus solar glödlampan skulle riktas mot den "varma" sidan av tanken.
4.
Placera en självhäftande temperatur remsa på "varma" sidan av tank (du vill ~ 85a ° C i solen), och en på "cool" sida av tanken (du vill inte mindre än 65A ° C i skuggan). Alternativ ett: Sätt reptil-safe sand på den varma sidan av din tank (ca 1,5 "djup), vilket är små finkornig och kalcium-kompletteras sand-för användning med" vuxna reptiler bara. "Barn kan få sand påverkas i sin kolon, genom att svälja det tillsammans med deras mat. Sprid kokosnöt skalet på den svala sidan av tanken, även om 1,5 "på djupet. (Du måste suga skalet i vatten först, enligt förpackningen). Den svala sidan av tanken håller fukten för tanken, som din reptil måste hjälpa det skjul. Alternativ två: Lägg samma substrat i hela akvariet. OBS att det dubbla SUBSTRAT SETUP är attraktiv och trygg, men inte nödvändigtvis det bästa för djuret. Geckoödlor skulle vara helt nöjd med stenar på botten av deras TANK, så länge de har också en skål med rikligt med vatten TILLGÄNGLIGA.
5.
Placera vatten skålen på den svala sidan (aldrig på sand som våt sand också kan intas och orsaka impaktion) och en av de gömmer strukturerna på den svala sidan och ett på den varma sidan. Reptiler kommer att gömma sig i de strukturer, klättra på dem, sola på dem, så gör lämpliga för din kreaturet. Lägg på locket trådnät, för massor av luftflöde, och lås den. (Om du har ormar, speciellt, att du har en bra låsning lock!) Och det är det. Lägg till dina djur och se dem njuta av sina nya hem. (Ett rop ut till "Margaret" för att inrätta tanken som visas i dessa bilder:)

tips och varningar


  • flesta ödlor kräver en kalciumtillägg att hjälpa dem smälta maten, och vissa behöver särskild UV-ljus för att hjälpa dem metabolisera kalcium, göra en del efterforskningar på ditt djur för att se vad deras behov är
  • jag vanligtvis sköljer allt som jag satte i en tank med 10. % blekmedel lösning, låter det ordentligt lufttorka i minst 30 minuter, innan den placeras i tanken. Denna lösning kommer att döda de flesta bakterier. (Den bleka i Chlorox lämnas öppen för luften kommer att avdunsta, så håll det förseglade när den inte används).
  • Mest reptil tankar måste bytas ut helt var sjätte månad (med 10% blekmedel skölj) , men håller vattnet byts dagligen och exkrementer (bajs) plockade upp minst varje vecka
  • Djuraffärer kan annonsera att ett substrat är "reptil säker" när det verkligen inte är. Se till att du inte få stor finkornig sand för dina reptiler, tall eller kåda skäller. Om du vill ha ett friskt djur som kommer att leva länge, lycklig tid, ta hand vid inrättandet rätt livsmiljö.
  • för reptiler som behöver UV, notera att UV-lampor måste bytas ut var 6 månader oavsett om de fortfarande sänder ut ljus.
  • BE funderar kring SALMONELLA! Detta är en bakterie som lever på huden i varje reptil, om du får den i munnen, kan du få mycket, mycket sjuk. Tvätta alltid händerna omedelbart efter hantering din reptil, och det är därför jag nämnde att komma in i vanan att bära handskar vid rengöring av tanken.
  • Om du vill odla ditt djur, forskning det-krav Temperatur och utfodring ändras drastiskt under "brumation" (en avkylfaser före häckningssäsongen som kan vara flera veckor, och i vilken tid djur stänger sin ämnesomsättning vägen ner och avslutas äta eller avföring. du behöver ändra temp i tanken för att underlätta detta tillstånd)
    Previous:nothing
    Next:hur man hittar Venus flytraps i det vilda
    
    Copyright © 2011 give2all.org