välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de delar av ett teleskop?

Postad av : Camilla Näslund

Vare sig det är för amatörer eller astronomer, kikare principen instrument för stjärnorna och för långväga observationer. Och eftersom tekniken som används i teleskop har ökat, så har komplexiteten i teleskopet komponenter. Medan alla optiska teleskop dela några delar gemensamt, inälvor av ett teleskop är mycket beroende på vilken typ av optik man använder

Typer

optiska teleskop arbete genom att samla och koncentrera ljus för att skapa en förstorad bild av ett avlägset objekt, men det finns tre olika typer av optiska teleskop. Tuber, reflekterande och catadioptric. Dessa teleskop har vissa delar gemensamt, men har också en del skillnader.

Okularet

Detta är ett allmänt bland optiska teleskop, som utgör den sista lins genom vilken ögat ser förstorade bilden.

Tubkikare

Många små teleskop kommer med en liten tuber optiska teleskop. Detta används för att lokalisera rätt allmänna området av natthimlen för stjärnorna, innan större makt till de centrala teleskopet är i funktion.

Tube och Cover

Oavsett vad deras inälvor är gjorda av, alla optiska teleskop är monterade inne i ett rör, även om det är en kort och tjock trumma-liknande tub. De har också brukar komma med dammskydd för att skydda lätt samla änden av röret och optik inuti.

Refraktorer

refraktorer använda en kombination av linser för att samla in och förstora ljus för att skapa en bild, så att arbetande delar inuti teleskoptuben består av linser.

Reflekterande Teleskop

Reflekterande teleskop arbetar med hjälp böjda speglar att samla in och förstora ljus för att forma bilden. Detta görs vanligen med stora reflektor vid basen, som studsar och koncentrat bilden på en samlare, som i sin tur riktar ljuset till okularet.

Catadioptric Teleskop

Dessa teleskop kombinerar speglar och linser, så båda delar spela en roll i arrangemanget av teleskopet rör.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en sol projekt energi ugn
    
    Copyright © 2011 give2all.org