välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

läsa nonie bromsok

Postad av : Annika Hultén

nonie

nonie på bromsok mikrometer är den graderade skalan som glider när du justerar bromsok. Det är kalibrerad för att representera delområden av de mest exakta fördelningen på de viktigaste skala. Till exempel, om den huvudsakliga skalan är markerad varje 0,5 mm, skulle nonie vara indelad i sektioner från 0. 0 till 0,5 mm. Med lite övning är nonie faktiskt mycket lätt att läsa, när man vänjer sig vid de små skillnaderna jämfört med traditionella skalor.

Fast Reading

När mätningen har gjorts och bromsok låst på plats är det första du ska göra avläsa från den fastställda skalan. Detta görs genom att placera "0" på en glidande skala Vernier och läsa värdet från den fasta skalan att den pekar på. Många gånger noll kommer att peka mellan två värden. Om så är fallet, ta den lägre av de två.

Vernier Reading

tills du vänjer sig, kommer Vernier behandlingen ta lite tid att läsa ordentligt. Först hitta linjen på den glidande skalan Vernier som radat upp exakt, eller så nära som möjligt, med en linje utifrån den fastställda skalan. Vid denna punkt, värdena är irrelevanta, du bara är ute efter de linjer som matchar. När du har identifierat de rader som matchar, läs värdet på Vernier skala för den linjen.

Kombinerad Mätning

Slutligen måste du kombinera två behandlingar. På bilden är den fasta skalan läsa mellan 3 och 4 mm, så eftersom du tar det lägre, är behandlingen 3 mm. Eftersom den fasta skalan är indelad i mm är nonie uppdelad i steg om 0,1 mm, vilket ytterligare är indelade i 0,02 mm-steg på just denna mikrometer. Den nonie linje perfekt med 35 mm utifrån den fastställda skalan. Detta motsvarar 0,58 mm på Vernier skala, vilket är Vernier läsning. Genom att kombinera de två behandlingarna får du en total mätning av 3. 58 mm.

    Previous:nothing
    Next:Vilka är de delar av ett teleskop?
    
    Copyright © 2011 give2all.org