välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en fossil hemma

Postad av : Stefan Svensson

Att göra fossil hemma kombinerar konst och hantverk med vetenskap för en intressant verksamhet. Vuxna skapa vackra och intressanta konstverk med denna verksamhet då de fyller det som en vuxen hantverk. Med barn, kan du även inkludera matematik och diskutera erbjöd vid mätning och blandning av gips. Initiera diskussioner om konsistenser av vätskor, olika typer av konst modell material, och vetenskapen om arkeologi med detta roliga fossila göra hantverk

Du behöver:
Sand.
Gamla sked.
Små disponibla skum skålar.
Gips.
Vatten.
Dosmått.
Blandning skål med pip.
Objekt från naturen (stenar, snäckor, blad, blomma, små tunna ben, torr buggar).
Spik, tandpetare, halm eller snöre (om hängande).


1.
Häll ungefär en tum av sand i varje skålar där du vill göra en fossil. Använd en sked för att jämna ut sanden och gör ett litet depression i den. Placera objekt från naturen försiktigt på depressionen i sanden.
2.
Blanda gips lösning i en skål eller container. En behållare med pip fungerar bäst för att hälla i skålar. Använd en blandning av hälften vatten och hälften gips. Rör om med en gammal sked tills det löser sig och börjar tjockna till konsekvens av kärnmjölk eller äggtoddy.
3.
Häll försiktigt gips i den lilla skålen och över fossila objektet och sand. Häll sakta så att objektet och sand kvar ostört. Täck objekt och sand med cirka u00BD tum av gips, slät då den med sked.
4.
Placera en stor spik, bit av halm eller tandpetare vertikalt i kanten på plåstret och ner i sanden om så önskas. När torr, skapar detta ett hål i det fossila för upphängning. Alternativt lägga en liten slinga av strängen i kanten av gips och tryck ned något för att skapa en upphängningsögla.
5.
Låt skålar med gips att sitta ostört i 24 timmar till torr. Du kanske tycker att de torkar fortare än 24 timmar. Men att göra det möjligt för fukt och olika gips varumärkets torktid, 24 timmar finns en stabil uppskattning att tillåta.
6.
Vrid försiktigt skålar upp och ned i handen så att fossila och sand falla försiktigt i din hand. För äkthet med barn, använd en mjuk pensel för att rensa bort de återstående sanden på samma sätt som arkeologer gör. Gips är fortfarande bräcklig, så hantera den med försiktighet.
7.
Komplett önskad efterbehandling effekter, såsom försiktigt avlägsna halm eller spik du placeras för att skapa ett hål och trä snöre genom den för hängande. Måla fossila med akrylfärger och en mjuk borste om så önskas. Använd en permanent spritpenna att märka det fossila med den typ av objekt det är och barnets namn.

Tips och varningar


  • Om inte är möjligt för dig att hitta naturliga objekt, använda små plastleksaker såsom insekter, småkryp och dinosaurier. Blanda gips i ett gammalt mjölkkartong lätt att hälla. Prova gnugga och färgning av torka fossila med en nedkyld, våt tepåse att ge en mer autentisk look.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör en liten solcell
    
    Copyright © 2011 give2all.org