välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur återger en tvättbjörn?

Postad av : Magnus Ekblad

Season

Raccoons vanligtvis häckar i under slutet av januari och mitten av mars när det finns en ökning i dagsljus. . Detta är dock inte alltid fallet i att vissa platser har tvättbjörnar uppvisar avel mönster som inte är beroende av hur mycket ljus. Till exempel, tvättbjörnar i söder mate mycket senare än tvättbjörnar finns någon annanstans. När det gäller utformning, är det bara möjligt med tvättbjörnar i perioder på tre till fyra dagar.

Courtship

När det är dags att leta efter en partner, manlig tvättbjörn vandra runt sina territorier för att leta efter honor de kan ras med. Den parning inträffar oftast på en central plats där många tvättbjörnar kan samlas för att hitta en partner. Handlingen att kopulera kan pågå så länge som en timme och kan upprepas med samma partner under flera nätter. Icke-dominanta hanar får också chansen att föda eftersom de starkare hannarna inte kan para sig med alla honorna i området. Men tvättbjörnar är inte monogama under parningssäsongen som honor finns att para sig med flera hanar.

Kullar

Den vanliga gestationsfasen bland tvättbjörnar har 63 till 65 dagar, men det är möjligt att så länge som 70 dagar. En kull består vanligtvis av två till fem ungar. Det genomsnittliga antalet producerade ungdomar varierar från plats till plats. Till exempel, tvättbjörnar i Alabama har i genomsnitt tre unga medan de i North Dakota visa fem per kull. Mönstret när det gäller storlek på kullen är att fler produceras i områden med hög dödlighet. Till exempel, om ett område är mer benägna att extrema väderförhållanden som vintrar, den genomsnittliga kullstorleken ökar.

Kits

avkomman, även kallad kits eller ungar, är både blinda och döva när de föds. De är beroende av sina mödrar ensam som hanarna inte deltar i anskaffandet processen. Även om de inte kan se eller höra, kit har redan synliga masker och päls. Kits öppna sina ögon några dagar efter födseln följt av öppnandet av hörselgången på omkring tre veckor. Utvecklingen av kullen tar tid eftersom de bara börja utnyttja fast föda vid cirka sex veckor.

Behavior

Kvinna tvättbjörn kommer könsmogna innan sina kvinnliga motsvarigheter. Man tvättbjörnar leva i flera år innan de blir könsmogna medan honor uppnå det inom ett år. När reproduktionen är på plats, män beter sig på ett fientligt sätt mot en kull inte sina egna. Således kvinnliga tvättbjörnar leva i isolering tills deras kit kan klara sig själva under angrepp.

    Previous:nothing
    Next:hur platsen en Aquarius
    
    Copyright © 2011 give2all.org