välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en cykel som drivs vattenpump

Postad av : Jonathan Nyberg

Bygg en cykel som drivs vattenpump. Det finns många versioner av cykel drivs pumpar, men det här är förmodligen en av de mest enkla att sätta ihop. Du kommer inte behöva ta isär en cylinder, gör en axel pump eller oroa sig alltför mycket om sälar och ventiler. Denna pump är en klassisk centrifugal design och fungerar från ett modifierat kylsystem pump tillgänglig på varje autolagringen

Du behöver:. .
Bike
Extra stål drevet (för pumpen).
4 platta brickor u00BC tum tjock.
Centrifugal pump med bultar (med två rör och annars stängda).
Plywood.
Buntband.
2-gånger-4 ombord.
Däck skruvar (3 u00BD inches lång).
Drill.
Svetsutrustning.
Trädgårdsslang.
Slangklämmor.
Tillval:. Stålrör adapter (rördel som har olika storlekar i varje ände)


1
Skaffa en centrifugal vattenpump. . Att hitta de billigaste av dessa som är stor nog för ett hem eller småskaligt trädgårdsmästare, köpa en vattenpump från en bil leverans butik som de som används i bil kylsystem. Leta efter en liten vattenpump som har en platt disk på slutet av pumpens axel.
2.
Ta en stål kedjehjul (växel) av en gammal cykel. Skaffa fyra platta brickorna (u00BC tum tjock och en mindre diameter än tandhjul). Dessa brickor kommer att fungera som distanser för drevet så att kedjan har utrymme att överlappning på sidan. Svetsa distanserna på ena sidan av drevet så att de jämnt fördelade nära kanten. När du svetsar brickorna, låt inte brickorna störa det område där kedjan kommer att fästa (1/3- godkännande från drevkuggar).
3.
Center drevet på disken byggs in i slutet av axeln av vattenpumpen. Svetsa brickorna (redan ansluten till drevet) på disken för Chevy stil vattenpumpen.
4.
Koppla cykeln kedjan från cykeln där pumpen kommer att monteras.

5.
Skär träram att montera vattenpumpen med att redogöra för (som en silhuett) vattenpumpen på en bit plywood. Spåra bulthålen i vattenpumpen. Ta bort vattenpumpen från plywood och använda en färdighet för att såga ut siluetten form. Borra upp hålen för bultarna. Bolt pumpen till träram med den platta sidan av pumpen mot tavlan.
6.
Ta bort den bakre däcket. Håll pump på den sida av cykeln där kedjan är monterad och slinga cykeln kedjan under drevet på pumpen och drevet vid pedalen om den har lossnat. Håll plywood ram över båda bakre vistelse på cykeln och kedjan stanna så att den korsar både i ett område som är 2 inches lång, där de båda möts. Stagen är tunnare delar av cykelramen som går från pedalen och säte områden till bakaxeln. Placera pumpen så att drevet sitter ordentligt fast i cykelkedjan. Trace både kvar på träet i denna position. Ta bort pumpen från fästet och borra par hål (stort nog för att passa buntband) mittemot varandra som ligger på beskrivning av vistelser. Gör minst 12 jämnt fördelade hål.
7.
Bolt pumpen tillbaka på träplatta. Slip kedjan på drevet på pedalen och pump. Använd buntband genom hålen borrades i steg 6 till ordentligt fästa träplatta att cykeln över vistelser. Kontrollera åtdragningen av kedjan en gång till.
8.
Gör en slang-adapter (tillval) så att trädgårdsslangen kommer att lägga till pumpen. Gör detta från ett stålrör adapter som passar i slangen vid ena änden och pumpen i den andra. Weld denna pjäs på plats. Använd en slangklämma för att säkra trädgårdsslangen över denna del av adaptern.
9.
Häng cykelns bakdel genom att skruva två nämnder tillsammans för att göra en T-form. Gör de två styrelser som kommer att vara T-form från 3-fot långa 2-by-4s klipp från ett stycke inköpt på timmer varvet.
10.
Hitta rätt vinkel på cykeln genom att lyfta den bakre delen av cykeln till önskad höjd. Vänd T-form så att toppen av T är på marken. Lägg benet i T-form parallellt med den bakre stanna, fortfarande håller cykeln upp. Märk den bakre vistelse. Skär bort en del av virket så baknav vilar på den. Koppla staget till cykeln med slangklämmor.
Elva.
Sätt i slangen som leder till centrum av pumpen i en vattenkälla. Använd en vattentäkt som är nonpressurized och börja trampa. Trycket byggs inuti centrifugalpumpar och vattnet kommer ut ur pumpen vid hålet i målet vid den yttre omkretsen. Om så önskas kan en slang fästas vid denna punkt eller hålet är riktat till en "pool" nära början av din bevattning dike.

Tips och varningar


  • Se till att pumpen du köper har två anslutningar för slangar, och se till att du helt stänga av kammaren som vanligtvis går mot motorrummet, eftersom denna sida är oftast öppen. Klipp extra lager av plywood för att tillgodose delar från den inre axeln, om det behövs. Använda vattenfast lim, bara limma ytterligare ett lager av plywood platt mot det lager som du måste göra styrelsen tjockare. Nästa, ihåliga ut området för axeln att snurra fritt. Detta steg är kanske inte nödvändigt, beroende på din pump.
  • Få hjälp svetsning rösterna om det finns några delar som är gjorda med gjutning på grund av svårigheten och krävde skicklighet. Ibland gjutna kommer att spricka om den inte värms långsamt och jämnt. Använd inte smutsigt vatten pump. Köp din nya.
    Previous:nothing
    Next:vad är äppelsyra?
    
    Copyright © 2011 give2all.org