välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man använder en reflektor teleskopet

Postad av : Jan-Olof Stoor

Om du har en reflektor teleskop, är kosmos strövtåg. Tekniker för visning galaxen med hjälp av en reflektor teleskop köra allt från mycket elementära till synnerligen komplicerat, men lyckligtvis komma igång är mycket enkelt. När du lyckats använda teleskopet för casual prospektering, bör övergången till mer exakta och komplexa visning vara relativt lätt

Du behöver:.
Reflektor teleskop
. Teleskopet okular.
Teleskop stativ.
Stjärnkartor.
Liten bärbar ljus.


1.
Lär känna ditt teleskop genom att få ut alla dina redskap, inbegripet ditt teleskop bruksanvisning. Viktigast, bekanta dig med namn och funktion för varje enskild okular, vred, lås och objektiv.
2.
Identifiera okularet fästet och praxis förändras olika okular in och ut. Varje teleskop tillverkare använder en något annan typ av lås för att låsa okularen på plats, så du kan behöva hänvisa till din instruktionsbok om det inte är uppenbart hur din teleskopets låsmekanism är utformad för att fungera.
3.
Hitta sökaren, som du måste använda för att justera ditt teleskop bara innan du använder den. Ta del av de platser där skruvarna som ska omger sökaren, som är de skruvar du kommer att använda för att anpassa den
4
Studera stjärnkartor. . . Det är bäst att ta dem med dig när du går att se stjärnorna, men eftersom det kommer vara mörkt, kommer det inte vara så lätt att kontrollera dem. Du måste använda en bärbar ljuskälla, och detta kommer att tvinga ögonen ur anpassning till mörkret, vilket gör det svårt att se något genom teleskopet en stund efteråt. Förtrogenhet med stjärnkartor är viktigt eftersom du vill referera till dina diagram så lite som möjligt när du är ute på fältet.
5.
Hitta en mörk, öppen clearing där månen är synlig för att ställa in teleskopet. Leta efter en plats med höga träd eller andra hinder på er uppfattning, och försöka hitta den mörkaste platsen möjligt. Närvaro av någon påvisbar utomhus eller omgivande belysning kan göra det svårt att klart se stjärnorna.
6.
Sätt upp teleskopet, rikta den mot himlen och ta bort linsskyddet.
7.
Sätt svagaste förstoring okularet på okular montera och rotera teleskopet tills månen blir synligt. Gör små justeringar till teleskopet läge tills månen verkar vara centrerad i synfältet.
8.
Titta genom sökaren. Justera skruvarna kring sökaren om det behövs tills månen är helt centrerad på hårkorset i mitten av tillämpningsområdet. Teleskopet har nu anpassats.
9.
Utforska kosmos fritt, med hänvisning till stjärnkartor som behövs. När du vill få en närmare titt på något i synfältet, lås teleskopet på plats och ersätta okularet med ett med en högre förstoring.

Tips och varningar


  • Om något verkar ofokuserad, justera fokus medurs tills det är skarpt och tydligt.
  • Teleskop bör inte användas under dagen utan sol filter och ska inte användas för att titta direkt in i solen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org