välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du gör din egen batteri

Postad av : Jonathan Nyberg

Batterier har gjorts sedan urminnes tider. De "Bagdad batteriet" som går omkring 250 f. Kr. att CE-250, tros vara den äldsta kända användningen av batteriet konceptet. Sedan dess har mer komplexa batterier uppfunnits som använder sig av galvaniska celler. Dessa celler består av två elektrolytlösningar att fördjupa anod och katod, och en salt bro.
Men det finns många typer av batterier som går att göras hemma med hjälp av citroner, lime och potatis. Batterier kan också göras med hjälp av film kapslar från en 35 mm kamera. Följande anvisningar gäller för en variant av filmburk batteriet

Du behöver:. .
Koppartråd, 18 inches
Zink galvaniserad spik.
Vit vinäger.
Penna.
Vatten.
Två leder.
Yoghurt kopp och lock, enkel servering.


1.
Poke två hål i toppen av locket, en på varje av locket i sidorna. Dessa är till för spik och tråd. Hålet för kabeln bör vara tillräckligt liten för att hålla ledningen på plats när locket är flyttad.
2.
Linda kabeln runt en penna tills 3 /4 tum är kvar igenom. Ta bort tråden och böj utrullad avsnitt så att det pekar uppåt när spolen hålls vertikalt.
3.
Hålla locket upp och ned och stick in tråden i sitt hål. Vänd locket uppåt och skjuta in nageln i hålet. Kontrollera avståndet mellan spik och tråd. Om de är beröring, flytta dem så att de inte gör det.
4.
Fyll koppen halvvägs med ättika. Fyll koppen resten av vägen med vatten, som ger utrymme 1 /8 tum från toppen.
5.
Placera locket på koppen. Ta två ledare och bifoga en till spik och den andra kabeln.

Tips och varningar


  • För att testa batteriets spänning, använda en multimeter. Du kan göra en starkare spänning genom att ansluta flera celler yoghurt kopp tillsammans. Detta sker genom att en ledare och ansluta en yoghurt kopp gästbok till en annan yoghurt Cup spik. De återstående spik och tråd får sina egna ledare, dessa ledare kan anslutas till de negativa och positiva delar av ett lågspänningsnät enhet, t. ex. en LED-ljus.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör en instrument regnmätare
    
    Copyright © 2011 give2all.org