välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en kalorimeter

Postad av : Camilla Näslund

Kalorier är en måttenhet som mäter värme överföring. Vår mat är vanligen mäts i kcal, eller kalorier, som faktiskt är lika med 1000 kalorier. Genom att bränna en bit mat och mäta värme som frigörs, kan vi få en uppfattning om hur många kalorier den har. Ett sätt att göra detta är att använda den brinnande mat att värma upp lite vatten på en kalorimeter

Du behöver:. .
Soda kan
Vatten.
3 gem.
Ring monter.
Cork.
Lättare.
Bit mat.
Termometer.


1.
Bygg din uppvärmning container. En idealisk uppvärmning containern kommer överföra värme enkelt vattenbehållaren. En läskburk kommer att arbeta för en enkel kalorimeter. Punsch fyra hål ungefär en tum från toppen i burken, jämnt fördelade över hela omkrets kan. En kniv eller sax kommer att fungera bra för detta, eftersom du bara behöver hålen vara tillräckligt stor för att passa ett uträtat gem. Tryck två uträtat gem genom hålen (varje klipp kommer att gå igenom två hål) och häng kan från ringen stå.
2.
Tillsätt ca 200 ml rumstemperatur vatten till kan. Om vattnet är varmare eller kallare än rumstemperatur, ge det några minuter att vänja.
3.
Ta en tredje gem, räta ut den och forma ena änden till en liten ring. Stick den andra änden i bit kork. Gemet ringen kommer att vara där du bränna din mat.
4.
Mät temperaturen på vattnet i burken med en termometer. Skriv ner detta nummer.
5.
Väg upp en liten mängd mat (några gram värt) och placera den på gemet ringen. Nu flyttar hela monter (kork och gem) så att maten är strax under kan.
6.
Ställ maten på eld, med hjälp av en tändare eller annan källa av flammor.
7.
När maten stannar förbränningen, åtgärd omedelbart den slutliga temperaturen på vattnet i burken. Subtrahera den första temperaturen från den slutliga temperaturen kommer att ge dig av temperaturväxlingar i vattnet.
8.
Antalet kalorier som brändes kommer att vara lika med volymen av vatten i burken (i milliliter) gånger temperaturförändring (i Celsius) i vattnet.

    Previous:nothing
    Next:hur du gör din egen Glow Sticks
    
    Copyright © 2011 give2all.org