välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en instrument regnmätare

Postad av : Annika Hultén

Om du gillar spåra väder, eller försöker att avgöra om nederbörden i ditt område är tillräckligt för att hålla din petunior från att vara torra, kanske du uppskattar att ha en regnmätare. Detta instrument kan du mäta, en överblick, hur många inches regn har fallit i din gård. Det finns många utarbeta mätare på marknaden. Men om du inte kräver klockor och visselpipor, du kan göra en regnmätare med gemensamma husgeråd

Du behöver:.
Wide-mun glasburk
Permanent Marker eller glas färg.
Linjal, måttband eller måttstock.
Metal klädhängare.
Tång.
Wire snips.


1.
Placera burken på en plan, jämn yta. Placera en mätanordning, som en linjal, i botten av burken. Detta kommer att stå för tjockleken på burken botten.
2.
Markera utsidan av burken vid önskad intervall, till exempel 1 /4 eller 1 /2 tum, med en vattentät permanent spritpenna eller glas färg.
3.
Räta ut en metall hängare med tång. Wire remsorna kan vara nödvändigt att klippa bort lockiga slutet av hängaren som sveper runt "halsen" på stativet.
4.
Coil galgen tätt runt glasburken, börjar längst ner och likvidation till mitten eller övre tredjedelen av burken. Tråden behöver inte vara hårt rullad. Galgen kommer att fungera som en hållare för burken. Lämna flera inches av kabeln rakt i ena änden.
5.
Hitta en nivå område på gården och peta den raka änden av kabeln i marken för att säkra burken regnmätaren. Alternativt, böja den raka änden av kabeln till en krok och hänga den på en vägg. När det regnar Kontrollera mätaren för att se hur många inches föll.

tips och varningar


  • registrera varje regn i en journal. Använd regnmätaren som ett forskningsprojekt.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en kalorimeter
    
    Copyright © 2011 give2all.org