välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du gör din egen motstånd (experiment)

Postad av : Ulf Friberg

Du kan ha roligt att göra din egen motstånd för en vetenskap klass experiment eller att lära barnen om el. Du kan också göra dina egna motstånd om du är i en MacGyver stund och kan inte göra det till Radio Shack

Du behöver:. .
Paper
Penna.
Multimeter.


1.
Hitta en bit vitt papper. Använd papper utan linjer eller regler.
2.
Med en vanlig Nr 2 blyertspenna rita en linje på papperet. Se till att linjen är tjock. Du kan behöva flera pass med penna för att göra motstånd värde som är lägre och i intervallet din multimeter. Den blyerts fungerar som en dirigent på papperet. Det inte leder elektricitet som koppar, resistively passerar den nuvarande.
3.
Placera en multimeter ledningen på slutet av raden du ritat. Placera den andra multimetern bly på någon annan punkt på linjen. Att mäta ett motstånd är rundstrålande så spelar det ingen roll vilket håll du placerar den positiva eller negativa bly.
4.
Läs motståndet värdet på multimetern. Om du har en automatisk omfattande digital multimeter, kommer behandlingen att visas direkt. Om du måste ställa in ratten för motståndet läsavstånd försöka ta en gissning. Utbudet kommer att vara ett högt antal, om du inte drog linjen extremt tjock. Motståndet tidsinställning är den grekiska symbolen Omega (ser ut som ett uppochnedvänt hästsko).
5.
Prova att experimentera med olika motstånd värden genom att skjuta multimetern leda till olika punkter på linjen du Drew.
6.
dokumentera varje läsning du tar genom att skriva värdet på resistorn bredvid den punkt du tog behandlingen. Du kommer att få ett ganska linjärt samband av motstånd värden. Om du tar en behandling igen på samma två punkter motståndet värde kommer att vara densamma.

Du har gjort din egen justerbara motstånd med denna enkla experiment.

Tips och varningar


  • Om motståndet är för högt, försök att göra det blyertslinjen tjockare och använda mer tryck.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en hemmagjord väderstation
    
    Copyright © 2011 give2all.org