välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man extraherar DNA från vetegroddar

Postad av : Jonathan Nyberg

Som en lärare jag alltid letar efter unika billig projekt för mina elever. Nyligen fick vi att extrahera DNA från vetegroddar, och det var mycket roligt för alla, och, vågar jag påstå pedagogiska

Du behöver:.
Styrofoam kopp
. Plastsked.
Vetegroddar.
Salt.
Bakpulver.
Isopropylalkohol.
Tandpetare.


1.
Ta en Styrofoam kopp och häll i 3/4s en kopp hett vatten. Försök att få så varmt vatten som du kan ur kranen. Koka inte det dock, så förstörs DNA. Ett bra mål temperatur på 45 C eller 120 F.
2.
Rör i 2 rågade tsk vetegroddar. Rör om 3 eller 4 minuter. Detta hjälper separat grodden som vi senare kommer att extrahera DNA från.
3.
Rör i ca 1 /2 tesked salt. Vänta en minut och rör i en matsked bakpulver. Dessa hjälper i DNA extraktion av vetegroddar genom att fungera som en katalysator och ändra PH-balans.
4.
Rör om en minut eller två.
5.
Tillsätt 1 tesked gryningen diskmedel, och försiktigt rör om i sina försök att inte skapa bubblor. Den diskmedel görs för att bryta ner olja och fett. Det nukleära membranet är tillverkat av lipider, och detta kommer att släppa DNA. Rör i 2 minuter.
6.
DNA har extraherats från cellen, men blandas med allt i koppen. Lyckligtvis DNA inte är lösligt i alkohol. Så ta isopropylalkohol och mycket försiktigt hälla ner sidan av koppen på blandningen bära den kommer att utgöra ett lager ovanpå. Gör ett cirka 1 "tjock.
7.
DNA kommer att visas som vita strimmor i alkohol och i gränssnittet mellan alkohol och vatten. Använd en tandpetare att extrahera den.

    Previous:nothing
    Next:hur ekorre-bevis din våren fågelbord
    
    Copyright © 2011 give2all.org