välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en hemmagjord väderstation

Postad av : Jan-Olof Stoor

Ordförande, forskare och historiker Thomas Jefferson byggt en station hem väder och gjorde utarbeta vetenskapliga anteckningar medan du använder den. Medan varje hem väderstation kanske inte uppmärksamma att Jefferson gav sin historiska skapelse, är det verkligen ett värdefullt verktyg vid beslut om att väcka en regnrock att arbeta. En väderstation kan skapas genom att köpa en vindflöjel, termometer, barometer och regnmätare, men dessa objekt kan snabbt och enkelt kan göras med billig delar. Välj ett fönster med en bra utsikt och följ anvisningarna för att börja bygga stationen.

Du behöver:
Beaker
. 12-tums plastslang.
Putty.
Härskare.
Vatten.
Permanent svart markering.
1-kopp plastmätglas.
Wire.
Nails (rostfritt eller galvaniserat).
Skruvar (rostfritt eller galvaniserat).
Frysta middag tjock plast maträtt.
Bricka eller packning.
Kraftig sax.
Lim.
Exteriör termometer.
Fabric (1 yard).
Två trä dymlingar (1-av-36 tum och 1/2-by-36 tum).
Wood (1-av-6-av-1 /2 tum).


1.
Installera barometer. Barometrar mäta lufttryck. Placera en lång highballglas (eller en rak dubbelsidig bägare) på den breda fönsterbrädan eller i närheten disk. Fäst en 12-tums bit kvarts tums hela slangen längs sidan av en 12-tums härskare. Använd märkpennan att markera inches bredvid linjalen. Detta är inte nödvändigt, men det gör förändringar i vattennivån lättare att se. Placera både härskare och slangen i glaset, och säkra dem till toppen så att de inte kan röra. Kontrollera att siffrorna på linjalen kan läsas utan problem, fyll sedan halva glaset med rent vatten. Ta med barometer på läpparna och dra upp lite vatten i plaströr. Placera en tumme över röret så att vattnet inte undan, och snabbt mössa slangen med en bit kitt. Undersök barometer dagligen för att registrera stiga i vattnet i röret.
2.
På utsidan av fönsterkarmen, placera en utomhus termometer. Om hem ligger i Mellanvästern eller östra delen av USA väljer en design med stora, tydliga siffror som kan stå emot hårt väder. Montera mätaren så att den lätt kan ses genom fönstret.
3.
på ett staket nära huset, bifoga en regnmätare. När det finns tillräckligt nederbörd att spela in, ger en regnmätare detaljer om hur många inches som föll. Köp en plastmätglas minst 1 kopp i storlek. Wrap koppen med tråd och använda de två spikar att fästa kablarna till ett staket. För att spara pengar, kommer alla plastmugg arbete i stället för köpt koppen. För att markera graderingar för mätning, fylla en mätning kopp med vatten på olika nivåer. Häll vattnet i bägaren och med en märkpenna, rita en linje vid vattenytan. Fortsätt tills alla mätningar har överförts till den tomma kopp. Se till att träd eller takfot hus inte påverkar vatten samling eller lägga till extra vatten från avrinning. Om de gör det, kommer mätaren inte stämmer.
4.
Samma staket, över regnmätare, bifoga en vindflöjel. En vindflöjel visar åt vilket håll vinden blåser. Konstruera vane från en halv tum tjock träpinne, en plastbricka eller packning, en 1-by-6-by-1/2-inch platt träbit och en plast förvaring av livsmedel maträtt. Gör vane först genom att skära en 3-tums pilen från plast skålen. Svans av lamellen ska vara en 3-tums rektangel form. När svansen klipps, effektivisera formen genom att ta bort hörnen från ena sidan. Detta gör det möjligt svansen för att fånga vinden, men lätt flytta på samma gång. Använd en handsåg att skära slitsar i båda ändarna av träbiten. Sätt in plastbitar i denna trånga öppning. Om lim behövs för att hålla plast, tillämpa den innan du sätter båda bitar. Placera den övre pilen bit över pluggen och sätt i brickan mellan pluggen och pilen. (En plast packning kommer också att hålla två träbitar från att röra. ) Hammer en spik genom skogen bit och brickan och in i pluggen. Detta gör det möjligt pilen att röra sig fritt i vinden.
5.
Använd vindflöjel för att visa vindriktningen, medan en vind strumpa illustrerar vindstyrka. Hand sy eller använda en maskin för att sy en tub av bomullstyg att göra strumpan. Klipp en lång remsa, minst 36 inches lång och 12 inches bred, från mitten av vikt bomullstyg. När du syr röret, koniska ena änden tills öppningen är stängd. Detta kommer att se ut som en stor bomull dumhuvud hatt. Gör en slip öppningen på den största sidan. Den metalltråd kommer att placeras i denna öppning, så att tillräckligt utrymme för den att röra sig. Ta 1/8-tums flexibel tråd, helst rostfri, och för in kablarna genom den glida öppningen så att tyget röret hålls öppen på egen hand. Placera en 1-tums träpinne på toppen av staketet nära vindflöjel och regnmätare. Placera en 2-tums rostfria skruv i toppen av pluggen. Wrap en liten bit av kabeln runt skruven och koppla in den på tyget tråden. Strumpan skall flyta fritt om vinden är närvarande och hänga bredvid pluggen när vinden är frånvarande.

Tips och varningar


  • Sy Vindstruten på en dag med hög vindar. Olika tyger har individuella egenskaper när de utsätts för vind, så testa tyget genom att hålla upp till uppskattning av hur mycket loft som uppnås. Välj en ljus tyg som går lätt i vinden.
    Previous:nothing
    Next:hur man extraherar DNA från vetegroddar
    
    Copyright © 2011 give2all.org