välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du visar lansera rymdfärjan

Postad av : Annika Hultén

Vi hör om rymdfärjan och känna stolthet i Amerikas rymdprogram. Faktiskt ser bollen i en natt lansering är ett riktigt nöje. Om du vill se rymdfärjan flyger över huvudet, här är hur man gör det
1.
Rymdfärjan bladen från Kennedy Space Center på Floridas östkust. Om du är i Orlando, eller öster om där, har du en god chans att se bollen bara genom att titta upp i himlen vid rätt tidpunkt. Det låter enkelt, men det finns några knep för att fånga syn på bollen.
2.
Ta reda på när nästa lansering är planerad. Kontrollera ofta eftersom tiderna blir förändrats. Se länken nedan för webbplatsen som ger datumen.
3.
Hopp om en molnfri dag eller natt, så anser du inte kommer att blockeras. Ibland även med moln, kan du ser fortfarande det eller det kommer att gå in och ut ur molnen.
4.
Räkna ut för din plats vilken riktning man ska se som kommer att vara mot lanseringen webbplats. Hitta Kennedy Space Center på en karta och din egen plats. Är det norr, söder, öster eller vad där du är? För oss ser vi österut för att se den. Räkna ut där du kommer att ha en bild av himlen som inte är alltför blockeras av träd eller skyscapers.
5.
Som startpunkten tiden närmar sig, ställa in en lokal tv-nyheter kanal som lovar för att täcka lanseringen. De kommer att berätta om det förekommer förseningar eller inställd. Lyssna på nedräkningen och rusa ut för att din förvalda tittar plats åtminstone ett par minuter före start tid.
6.
Först ser du en röd prick som är bollen. Då kommer du att se svansen.
7.
Se det som det streck över himlen. Det är särskilt dramatisk med en natthimlen. Den skyttel gör en brinnande spår.
8.
Titta noga och du kan se boosters sjunka undan och bollen går på solo.

Tips och varningar


  • Om du vill läsa mer om rymdfärjan och astronauter har jag listat några böcker i de extra resurser nedan.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör magnetiska nanopartiklar
    
    Copyright © 2011 give2all.org