välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kommer igång i amatör astronomi ... på rätt sätt

Postad av : Jeanette Morales

Du får lära dig hur du blir en amatörastronom på rätt sätt, en metod som kommer att minska den frustration som ingår i vad som kan vara en mycket utmanande hobby

Du behöver:.
Din egen nyfikenhet och uppskattning för skönhet och komplexitet Universums!.


1.
Så du vill vara amatör astronom? Du ser alla fantastiska bilder tagna av Hubble, kanske sett bilder tagna av avancerad amatörer (tro mig, kan avancerade amatörer ta fantastiska bilder av universum). Du säger till dig själv, "jag vill se alla dessa fantastiska sevärdheter!"

Det första du bör göra är att-sänka dina förväntningar. De flesta som ser astronomiska bilder, eller astrophotographs eftersom de är oftast hänvisade till, förvänta sig att se samma uppfattning genom ett teleskop okularet. Såvida du inte tittar på månen . . . det kommer inte att hända. Ledsen att göra dig besviken, men det mänskliga ögat bara inte kan återge vad lång exponering film och digitala kameror kan fånga.
flesta galaxer visas i teleskop som mycket, mycket "svagt urinvånarna. " vänjer sig detta uttryck. Lär dig det, vet det, memorera det. Det kommer väl till hands när du är en erfaren amatör och du försöker förklara för er mindre erfarna bröder vad de flesta astronomiska objekt utanför vårt eget solsystem ser ut. Andra astronomiska objekt, såsom klotformiga stjärnhopar och öppna kluster, är mycket mer tilltalande genom ett teleskop, men de ändå inte är lika tilltalande för ögat, så länge exponeringen fotografier.
2.
Okej, nu när du har sänkt dina förväntningar, är det dags att gå till din lokala stor låda butik och köpa ett teleskop! Eller hur? FEL! Det är dags att köpa en kvalitet kikare, helst något i 12x60 sortiment. Om du inte är bekant med kikare specifikationer hänvisar 12 till makten, eller förstoring, och 60 hänvisar till diametern i millimeter, varje kikare lins, även kallad målet.
Om du köper mycket något annat på denna punkt, köpa en Planisphere för din latitud, eller så nära din latitud som möjligt och lära sig himlen. En grundläggande observation bok skulle vara en bra idé på denna punkt också.
3.
Nästa och om möjligt i samband med din kikare köp, hitta en amatör astronomi grupp i ditt område. De flesta stora städer kommer att ha flera och många mindre städer kommer att ha en inte alltför avlägsen. Faktum är att om du bor i ett mörkt område, är chansen en grupp från en inte alltför avlägsen stor stad som plågas av ljusföroreningar håller parterna klubb stjärna, ofta är öppna för allmänheten i minst en begränsad tid, i ditt område.
4.
Prenumerera på ett astronomi tidskrift, såsom astronomi eller Sky Telescope. Dessa har månatliga stjärnkartor för kommande månad-om du inte redan vet, konstellationerna synliga på himlen förändras med årstiderna, vilket betydelsen av månatliga stjärnkartor. Naturligtvis kan du köpa månadsvis stjärnkartor varje år, men tidningen har många intressanta och informativa artiklar, samt information om objekt i solsystemet, t. ex. planeter, asteroider och kometer, som syns varje månad. Tidningar kommer också att ha utrustning recensioner samt täckning av amatör astronomi klubbar och fester stjärna
5
spendera lite tid med medlemmar i astronomi grupp -. . Eller grupper om du har tur. Prata med dem. Ställa frågor. Få deras råd. De flesta amatörer är villiga att spendera tid med någon som visar intresse för hobbyn, och om de inte är mitt i en fotografering session, vill inget hellre än att dela underverk av natthimlen med andra. Att höra "Ooohs!", "Aaaahhhs!" Och "Wows!" Av noviser (och även andra erfarna amatörer) är som musik för öronen!
6.
"Nu är det dags att köpa ett teleskop?" kanske du frågar. Ja, det är nog dags. Bara inte gå till den lokala Mega Mart och köpa en räckvidd som har som sin mest synliga specifikation dess förstoring. 650X! det kan skrika på dig. När du ser det, kör skrikande från butiken!
Vilken typ av tillämpningsområdet bör du köpa? Det beror på din budget och ditt engagemang samt vad du vill se, liksom om du kan vara intresserad av fotografering. Och allt det är nog bäst avgörs av en framtida artikel.

tips och varningar


  • aldrig aldrig aldrig (jag kan inte understryka detta nog) titta direkt på solen genom ett teleskop, kikare, eller med blotta ögon utan lämpligt skydd. Om du inte vet vad detta skydd innebär, då är man inte redo att tänka på att observera solen. Jag täcker sol observation i en annan artikel.
    
    Copyright © 2011 give2all.org