välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en liten solcell

Postad av : P-O Lennartsson

Med priset på energi dessa dagar, är solenergi blir ett mer och mer livskraftig energikälla. För att bäst förstå begreppet solenergi, hjälper det att göra en egen version av en enkel solcell. Inga komplexa verktyg eller kemikalier behövs. Allt som krävs är några koppar blinkar, lite salt vatten, lite värme och vissa anslutningar. Göra din egen solcell är mycket enkelt och tar lite tid

Du behöver:.
Skyddsglasögon
. Plåt sax.
Koppar blinka.
Vatten.
2 msk salt.
Sandpapper.
Stor glasburk-tom
. Elektrisk värmeplatta.
Två krokodilklämman leder (1 fot i längd).
Amperemeter.


1.
Klipp två identiska 5-tums-by-5-cm bitar av koppar. Tvätta bitarna och sand dem att befria dem från eventuella föroreningar. Din solcell kommer inte att fungera korrekt om det finns andra oxidering nivåer på koppar.
2.
Rengör hällen. Du vill inte någon bo kvar från andra projekt eller gårdagens lunch på brännaren eller under den.
3.
Hetta upp en bit av koppar genom att placera det direkt på brännaren på sin högsta temperatur. Låt den ändra färger som det oxiderar. Så småningom kommer ändra färger till svart. Håll koppar på brännaren i ytterligare 30 minuter för att få ett tjockt lager av denna svarta kopparförening oxid.
4.
Låt koppar svalna på brännaren. Som det kyls kommer kopparförening oxid flagna ytan. Efter ca 20 minuter, ta bort resten av kopparsulfat oxid under rinnande vatten.
5.
Placera koppar inne i burken. Böj bitarna, om nödvändigt, för att passa. Den koppar bitar får inte röra.
6.
Sätt ett bly alligator klipp på ren koppar bit. Anslut den andra bifogade klippet till pluskabeln av amperemeter. Anslut den andra krokodilklämman leder till oxiderade blad och den negativa posten som amperemeter.
7.
Blanda vatten och salt, rör om tills saltet har lösts upp. Häll blandningen i burken. Undvik att kontakterna som du inte vill få dem våta. Din solcell är nu klar.
8.
Observera skillnaden i amperemätaren-avläsningarna som olika nivåer av ljuset träffar nybyggda solcell.

tips och varningar


  • Använd alltid skyddsglasögon när du experimenterar.
  • Låt inte små barn använda hällen.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör polkagrisar vetenskapligt
    
    Copyright © 2011 give2all.org