välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur information om tigrar

Postad av : P-O Lennartsson

Tigrar är medlemmar av Felidae familj. Det finns sex underarter av tigrar: Amur (eller sibiriska), Bengalen, indokinesiska, malaj, södra Kina och Sumatra. Bengalisk tiger nyligen fick strålkastarljuset i romanen "Life of Pi". Andra berömda tigrar omfatta Tony the Tiger, Tiger från "Nalle Puh" och Shere Khan från "Djungelboken".

Habitat

vilda tigrar finns i Asien. De flesta tigrar göra bostäder på varma platser, med undantag av sibiriska tigrar, som lever i kalla klimat. Tigers behöver växttäcke, en vattenkälla och en befolkning på byte för att överleva. De kan leva i tropiska vintergröna och lövskogar, mangroveträsk, torr skog tagg eller höga gräset djungler eller barrskog och skrubba ek och skogsmarker björk i Sibirien.

Diet

Tigers kommer att äta vildsvin, vild boskap och rådjur. De jagar genom förföljelse och angrepp på sitt byte bakifrån. De dödar genom att bita i nacken eller halsen och bryta ryggmärgen. Sedan dra sitt byte till en säker plats och får äta kroppen under en tidsperiod. De har varit kända för att konsumera upp till 40 pounds kött på en gång, men efter att ha ätit en sådan måltid, får de inte äta på flera dagar. Tigrar som lever i fångenskap utfodras 10 pounds av hästkött per dag med vitaminer

Utseende och biologi

Tiger ränder är väldigt lik en människa fingeravtryck:. I att två randmönster som är likadana. De flesta tigrar har orange rockar med svarta ränder, som accentueras av vit. På grund av en recessiv gen, finns det några vita tigrar i befolkningen. Denna gen verkar förekomma oftast i bengaliska tigrar och i sibiriska tigrar i fångenskap. En tiger i svansen är en unik del om dess anatomi. Svansen är tre till fyra meter lång, hälften så långa som kroppen, och används för balans när Tiger går, enligt ZooSchool. Svansar används också som en form av kommunikation med andra tigrar.

Befolkning och Plats

Tigern befolkning tros ha minskat med 95 procent sedan början av 20-talet, enligt World Wildlife Fund (WWF ). Beräkningar visar tigern befolkningen kan ha sjunkit från 100. 000 till 3. 200 tigrar. Den största populationen av tigrar finns i Indien, med cirka 1. 400 i det vilda. Kina och Kambodja har så få som 30 tigrar i naturen, enligt WWF.

Utrotningshotade arter

Tigers är en utrotningshotad art. Tre underarter av tigrar redan har förklarats utrotad. Bali, Javan och Kaspiska tigrar dog ut allt av 1980-talet. Enligt WWF, om inga åtgärder vidtas för att bevara tigern arter, kommer de att vara helt utdöd 2050. Men om ansträngningar görs för att bevara tigern och dess livsmiljö, kan befolkningen öka till så mycket som 24. 000 i hela världen under de närmaste 40 åren.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org