välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar ett elektriskt fält utan magneter

Postad av : Jeanette Morales

Separationen av två lika stora och motsatt laddning parallella metallplattor genererar ett elektriskt fält mellan lakanen. Det är viktigt att arken vara tillverkad av samma material och vara lika till storlek har samma elektriska fält överallt mellan lakanen. Dessutom bör avståndet mellan bladens små jämfört med sidlängd på arken. Detta objekt kallas för en parallell tallrik kondensator och används ofta i stort sett alla kommersiella elektronik enheten för att lagra elektrisk energi. Den elektriska energin lagras mellan plåt. Du kan göra en enkel kondensator med husgeråd

Du behöver:. .
9 volts batteri
Elektrisk tråd.
2 25 av 30 ark cm kartong.
Aluminiumfolie.
Metric härskare.
Tape.


1.
Dra en rak linje 5 cm från sidan av en kartong kanten och se till att linjen är parallell med kanten. Upprepa för den andra kartong bladet.
2.
Vik längs varje rak linje så att varje blad kan stod upp vinkelrät mot bordet.
3.
Täck varje ark från vecket linje upp (en 25 från 25 cm yta) med aluminiumfolie. Var noga med att täcka båda sidor av varje ark och försöker placera folien så det är så smidigt som möjligt.
4.
Tape arken till bordet så de är vända mot varandra, parallella och 0,5 cm mellanrum.
5.
Fäst en tråd som löper från den negativa polen på batteriet till ett blad och en tråd som löper från den positiva polen på batteriet till andra blad. Nu ett blad är positivt laddade och den andra är negativt laddade.
6.
Ett elektriskt fält ("E") nu finns mellan lakanen. Dess värde kan beräknas från

formeln E=V /D, där V är spänningen och d är avståndet mellan plåtarna i mätare. Det elektriska fältet mäts i enheten volt per meter.

    Previous:nothing
    Next:skruv snäcka identifiering
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org