välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skruv snäcka identifiering

Postad av : Ulf Friberg

Samla snäckor är ett populärt tidsfördriv för alla, från barn till vuxna, experter till nybörjare. I Nordamerika en av de enklaste skal för att samla in är borren, som finns längs hela Mid-Atlantic och södra Atlanten kuster, samt längs Bottniska kusten, och till och med södra Kalifornien. Skruvar finns även så långt bort som på Galapagosöarna och Västafrika

Art Översikt

Auger skal tillhör familjen Terebridae, som innehåller cirka 150 kända arter som lever i tropiska miljöer över hela världen. Föredrar att leva i intertidal områden, de ofta gräver ner sig i sanden eller dölja under stenar och koraller. Tankens bebos av en köttätande gastropod. Vissa arter utnyttjar en speciell gift för att bedöva sitt byte. Havsborstmaskar är deras gynnade måltid. Medan vissa skruvar är starkt färgade och andra är tråkiga, de har alla samma karakteristiska platta spiral och avsmalnande form.

Storlek

De flesta av skruvar i Nordamerika är 2 inches eller mindre i längd. De som finns i Japan, Australien och Nya Zeeland, den så kallade Marlin Spike, kan växa upp till 8 inches. Terebra skal från Indiska oceanen och Stillahavsområdet kan vara mycket små, eller växa upp till 4 inches i längd. Shell tjocklek varierar från art till art, vissa är mycket tunt och sprött, medan andra har en tung, tjocka skalet. Shell omkrets varierar också, växande från en pin-point spets ut till ett brett utbud av maximal omkrets.

Shell Struktur

Alla skruvar har samma karakteristiska grenvarvet mönster. Spiralerna är allmänt platt eller lätt texturerade, och de är helt vanliga och proportionella hela skal. De virvlar blir större när de når toppen av skalet, där de slutligen mynna i en öppning i den övre änden. Den yttre kanten av bländaren är oftast tunn och skarp, även om många exemplar har varit utsatta för väder och vind, och detta område kan flisas eller slitna. Innerkanten av öppningen har en siphonal kanal som ser ut som en rännsten.

Färg

Färgen varierar vilt beroende på var borren finns. I södra Florida och andra tropiska breddgrader, kan färgsprakande skruvar hittas. De skruvar kan ha orange och bränd umbra färgämnen, som med Flame skruv. Den fläckiga skruv, finns i södra Stillahavsområdet, har fläckar av ljusa brun och lila på en bakgrund av krämig vit. Under tiden hittade östra skruv, oftast längs Atlantkusten i Nordamerika, har mycket mer dämpade färger: grått och mjuka bruna, och ibland jordnära beige och krämer.

Insamling borrar

Det finns två sätt att samla in skruvar: hitta dem själv eller köpa dem. Även tropiska matarskruvarna är ganska billiga, och finns på ett antal olika nätbutiker. En 8-tums Marlin Spike kostar mindre än $ 4 på de flesta marknader och med 2010. Ta en tur till någon Mid-Atlantic, södra Atlanten eller Gulf Coast stranden för att hitta din egen skruvar, gratis. I de flesta fall har skalen spolats upp på land, långa övergivna av sina snäckor. De kan inte alla vara perfekt exemplar, men de är gott och roligt att jaga ut.

    Previous:nothing
    Next:typer av termiter i Arizona
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org