välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av termiter i Arizona

Postad av : Jan-Olof Stoor

Termiter är insekter som hör till den biologiska taxonomiska kategorin Isoptera. De är sociala varelser, ungefär som myror och bin, och lever i stora kolonier där arbetskraften är uppdelad och unga produceras kollektivt. Det finns tre olika typer av termiter som förekommer i Arizona, och de kan orsaka problem för att bygga strukturer och jordbruksmark.

Subterranean Termiter

Subterranean termiter lever i kontakt med jord där de får den fukt de behöver för att överleva. Vanligen reser de genom tunnlar de byggt från jord, flis och avföring. Dessa lera tunnlar kan byggas vertikalt upp till 60 fot, vanligtvis för att komma åt en näringskälla. Det kan vara en miljon termiter i en underjordisk koloni.

Formosanska Termiter

formosanska termiter kan leva i kolonier med mer än 10 miljoner enskilda insekter och är betydligt mer aggressiva än underjordiska termiter. Formosanska termiter är inte så beroende av kontakt med marken. De är mer rörliga och mycket starkare flygblad än sina underjordiska kusiner.

Drywood Termiter

Drywood termiter är den långsammaste återgivning av de tre typerna termit hittades i Arizona. Således, de lever i de minsta kolonier, ofta inte mer än 3. 000 enskilda medlemmar. Drywood termiter extrahera all fukt de behöver från ved som utgör majoriteten av deras kost (de har en speciell kemikalie i magen som maximerar vätskeextraktion) och därmed är de mest rörliga typen, som är minst beroende av marken för att överleva.

Problem

Termiter livnär sig huvudsakligen på dött växtmaterial, såsom löv och trä. De kan vara problematiska i att orsaka strukturella skador på byggnader, grödor eller avsiktligt planterad skog. I byggnader kommer termiter får ofta in i trä stödstruktur och, som ett resultat av att äta trä, undergräva integriteten av byggnaden som helhet. Termiter kräver endast ett utrymme bredden på en bit vanligt kontorspapper att komma in i en byggnad, medan formosanska termiter kan äta sig igenom plåt och PVC rör.

Solutions

Som termiter tenderar att stanna kvar i träkonstruktioner kan de vara svåra att upptäcka. Knacka på trä med några inches gör att du kan höra om veden är ihålig, en vanligt tecken på termiter angrepp. Infestationer kan hanteras på två sätt. Den första handlar borra hål i de angripna struktur och pumpning i flytande Termiticid att döda insekter. Det andra innebär att placera en alternativ födokälla i närheten (en del död ved, till exempel) som, när belägen vid kolonin som en källa till mat, att ersättas med en Termiticid-lastad bete.

    Previous:nothing
    Next:tropisk fågel information
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org