välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skäggiga kontra icke-skäggig silkies

Postad av : Camilla Näslund

I en folkmassa av kycklingar, Silkie Bantams stå ut med sina fluffiga fina fjäderdräkt. Dessa fogliga höns är idealiska husdjur och sin exceptionellt GRUBBLANDE beteende gör dem uppmärksamma mödrar. Det 21: a århundradet har hittills märkt Silkies som en av de mest populära prydnadsväxter raser

Silkie Historia

Rasen tros ha sitt ursprung i Kina eller Japan. Marco Polo snubblat över Silkies i 1298, under sina resor i Asien och försett världen med den första dokumentationen av denna unika fjäderfä ras, enligt Oklahoma State University Institutionen för husdjursvetenskap. Historien visar också att denna besynnerliga kycklingar har rötter i Indien och malajiska.

Beskrivning

Namnet "Silkie" kommer från fåglarnas fjädrar som inte håller sig till varandra och ge sken av att titta som silkeslent hår. Två andra egenskaper är unika för Silkies, nämligen deras svart-pigmenterad hud och turkos lober öra, skriver Oklahoma State University Institutionen för husdjursvetenskap. Deras fötter bära 5 tår, och en plym, eller krön, av stripig fjädrar stå upp på sina huvuden. Det silkeslena fjädrarna täcka varenda centimeter av dessa fåglar "organ, inklusive deras fötter, ger intrycket av två-fotade, lurviga Clydesdale.

Bantams

På grund av sin storlek, Silkies faller under kategorin av dvärghöns. Bantams, enligt University of Illinois Extension "är miniatyr kycklingar vanligtvis ungefär en fjärdedel till en femtedel vikten på sina stora motparter, när sådana finns. " Förekomsten av ett obegränsat sortiment av färger, mönster färg och typ av bantam har gjort den här delen av chickendom blivit känd som blomsterträdgård av fjäderfä världen, skriver University of Illinois Extension.

Bearded Silkie

Förekomst av skägg på några Silkies markera dem som en anomali när det gäller höns går. Dessa skägg, som fjäder muffar, täcka örsnibbar och rinna ner under näbben av både manliga och kvinnliga kycklingar. Fjädrar sticker ut från båda sidorna av näbben, centrum och vertikalt ner vända bakåt horisontellt för att komponera en krage bildas av tre ovala delar, enligt Oklahoma State University Institutionen för husdjursvetenskap. Bearded sorter skiljer sig lätt från icke-skäggig sådana, eftersom närvaron av ett skägg helt omger ansiktet av en kyckling, och bara en svart näbb sticker ut ur ett hav av fluff.

Icke Bearded Silkie

Icke-skäggig Silkies delar samma övergripande dimension och form som skäggig Silkies. Det enda undantaget ligger i ansiktet, där utan närvaro av en fluffig skägg, ansikte, turkos örsnibbar och wattle blivit uppenbart.

    Previous:nothing
    Next:krabbfiske i Storbritannien
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org