välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

magnetiska vs elektroniska förkopplingsdon lysrör

Postad av : Charlotte Wannberg

Förkopplingsdon elektroniska apparater som lysrör använder att fungera. Utan förkopplingsdon skulle lysrör misslyckas lätt eller skulle aldrig ens ljus alls. Barlasten håller glödlampan nuvarande balanserad och tillåter ljuset att fungera. Äldre förkopplingsdon skapades med hjälp av grundläggande magnetiska principer, men nyare reaktorer använder mer komplicerade elektriska kretsar

lysrör Reaktorer

lysrör använda en gas för att producera strålning. När en elektrisk ström hoppar genom gasen, den skapar ultraviolett ljus, vilket i sin tur träffar en fosforiserande pulver som rockar insidan av lampan. Detta pulver ger det synliga ljuset vi ser. Den ljusbåge skall tas tid i specifika, slät cykler för att ge sken av kontinuerligt ljus, och ballasten som kan göra detta mest effektivt är det bästa för jobbet, beroende på glödlampan.

Magnetiska och elektroniska

magnetiska reaktorer bygger på en enkel magnetisk transformator består av en kärna av stål och koppar omslag tråd för att producera en elektromagnetisk ström. Barlasten använder också kondensatorer att begränsa och kontrollera den aktuella behov. Elektrisk versioner används ett mer komplicerat krets system med en transformator, elektromagnetisk interferens filter, likriktare, och spänning kretsar korrigering. De elektriska versionerna brukar vara mindre och lättare än den magnetiska reaktorer.

Kostnader

Elektroniska förkopplingsdon kosta mer än den magnetiska versionerna, eftersom de är svårare att göra och kräver exakt kretsar. Magnetiska versioner är billigare, särskilt när köpt i bulk. Men dessa kostnader blivit mer lika över åren lökarna används. Magnetisk versioner tenderar att behöva byta vartannat år eller så. Electric versioner brukar hålla ett par år längre, vilket gör dem mer perfekt för långsiktigt sparande.

Anpassningsförmåga

Det finns flera nyare lysrör. Några av dessa använder en primär bas men har flera lökar. Andra använder en mörkläggning glödlampa och en nedtoning switch så att användarna kan styra hur ljus lampan är. Dessa lökar kan bara användas med elektriska don, som har nödvändiga krets för att kontrollera strömmen i dessa närmare sätt. Magnetiska reaktorer kan inte hantera dessa bredare program.

Energianvändningen

Elektroniska förkopplingsdon använda sina nuvarande mer effektivt än magnetiska reaktorer, vilket ger en båge av el omkring 120 hertz, tillräckligt för att hålla en konstant ström av ljus. Magnetiska reaktorer, under tiden, använd samma mängd ström för att producera en 60 Hertz cykel, en långsam hastighet som kan skapa fladdrande problem.

    Previous:nothing
    Next:livsmiljön för uttrar
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org