välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

krabbfiske i Storbritannien

Postad av : Valon Istrefi

Krabbor finns i alla hav i världen. I Storbritannien den bruna och spindel krabbor oftast äts och strandkrabba är lätt att upptäcka på ett besök till havet. Fånga krabbor för nöjes skull är lätt att använda en enkel linje och en bit bete. Crabbing är en populär aktivitet bland barn och vuxna. Krabbfiske är big business och tusentals ton fångas varje år säljs till stormarknader och restauranger

Typer

Det finns många olika typer av krabbor hittades i brittiska vatten, men de mest populära för att äta är den ätliga brun krabba. Den har ett brett ovala skal och finns antingen under stenar på stranden eller begravas med toppen av sitt skal bara synlig. Den strandkrabba är det vanligaste som finns. Det är spräckligt brun i färgen och kan variera i omfattning från knappt synliga till storleken av en mänsklig hand. En annan vanlig sort är hårig krabba med hår över hela dess ben och skal. Det finns under stenar och gömmer sig i hålen på klippiga kuster. Stor spindel krabbor är vanliga offshore och fångas av yrkesfiskare.

Kommersiella Crab Fiske

Den brittiska krabba marknaden är en flera miljoner pund industrin. Från 1997 till 2002, rapporterade landningarna var ca 9. 000 ton för krabbtaska (u00A3 9. 000. 000 värde). Krabbfiske i Storbritannien går tillbaka till 12-talet då fiskarna nät som används för att fånga dem. Idag krabba burar eller tinor fodrade med bete används. Den "Cornish Inkwell" potten är populärt med större fiskebåtar som arbetar offshore medan den skotska "D" instängningsredskap är mer populär inomskärs. Krukorna är flöt på vattnet och vänster i 24 timmar så att krabbor att krypa in. Små båtar kan starta ungefär 20 potter, medan de större kommersiella fartyg som kunde flyta runt 2000 och får inte samla in dem i flera dagar. Fångsten säljs på fiskmarknader till restauranger, stormarknader och små butiker och stånd.

Crabbing

Crabbing är en populär fritidssysselsättning i Storbritannien med hjälp av en enkel linje och några beten som bacon, kan krabbor enkelt fångats. Gjutning en linje bredvid en pir eller kaj är ett bra ställe att fånga krabbor. En hink vatten används för att sätta krabbor till. Krabba linjer säljs på många stranden butiker.

Bästa platserna att bedriva krabbfiske

Krabbor finns runt hela den brittiska kusten på stranden och ut till havs. Cromer i Norfolk är ett av Storbritanniens mest kända crabbing destinationer. Den berömda Cromer Crab är en nationell delikatess. Skalaren krabba kan hittas längs Nordsjökusten, under stenar och i hällkar, mellan april och september. Andra kända hot spots omfatta Mudeford kajen och Cobb vid Lyme Regis i Dorset, Wembury Bay i Devon och Caswell Bay på halvön Gower i Wales.

Crabbing Tävlingar

Crabbing tävlingar är populära under sommarmånaderna när krabbor är i säsong. Ett av de mest kända tävlingar är British Open Crabbing mästerskapen i Suffolk hålls årligen. Använda en enda rad, tävlande har 90 minuter att landa så många krabbor som möjligt med hjälp av bete av sitt val. Den person som fångar den tyngsta krabba vinner.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org