välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kosten för oarfish

Postad av : P-O Lennartsson

Oarfish, i fisken familjen Regalecidae, är den längsta benfri fisk som människan känner till. Fisken har fått sitt namn på grund av träningsrörelse den gör när den simmar. Även om oarfish ser hotfullt, är det huvudsakliga föda källor är plankton och andra små djur. Sällan sedd av människor, utgör denna fisk nästan ingen fara för människor

Beskrivning

Dessa magnifika fisk är mycket längre än de flesta fiskar, som varierade i längd från 10 till 36 meter lång. Till skillnad från de flesta fiskar, behöver oarfish inte vågar, utan det är täckt av ett lager av silver guanin. Kroppen är lång och tunn, med en lång ryggfena som sträcker sig från hjässan till slutet av svansen. (Ref 1) Den oarfish hud är ett silver-liknande blå och täckt med fläckar och andra märkningar. Den har stora ögon och en utskjutande mun.

Habitat

Oarfish finns i Atlanten, Medelhavet och Stilla havet. Denna fisk lever långt under havsytan, ibland på djup över 3. 000 meter. En typisk oarfish bor drygt 650 meter från havets yta. Live oarfish ses sällan i livsmiljön och är oftast bara fläckig nära havets yta när de dör. I februari 2010 var en oarfish fångats på film vid liv i sin naturliga miljö i Mexikanska golfen.

Födokällor

Oarfish har inga tänder, så de förlita sig på små varelser som plankton, kräftdjur och bläckfisk att överleva. En typ av djurplankton som finns i oarfish kost är krill, som är mycket små varelser som liknar räkor. Krill resa i grupper med miljontals, vilket gör det lätt för oarfish att ösa upp dem. Enligt Florida Museum of Natural History, hittade en oarfish nära California hade 10. 000 krill i sitt matsmältningssystem.

Catching Prey

På grund av avsaknad av tänder skall oarfish använder en annan metod att förtära sitt byte. Insidan av munnen är specialiserade nät krattor den stammen vatten, separera sitt byte. Gill krattor eller rakers är formade som små larver och sticka ut ur gälar valv. Även om oarfish typiskt simmar i en horisontell rörelse, är det tänkt att det även simmar vertikalt för att söka efter och fånga byten.

Human Association

oarfish är inte en fisk som människor fångst för konsumtion eftersom dess kött är geléliknande och oätliga. Några fiskare försöker fånga oarfish som en ädelfisk. Poserar lite eller inget hot mot människor, är oarfish ses sällan vid liv och bor för djupt i havet för regelbunden kontakt med människor. I forna tider, drog sjömän ofta bilder av döda oarfish hittades på stranden, som anses vara orsaken till rapporterna sjöodjur under denna tidsperiod.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org