välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

små djur i regnskogen

Postad av : Valon Istrefi

Du behöver:
testpersonen
. Skiss papper.
Dator skrivare.
Stor plywoodskiva.
Craft skum.
Craft kniv.
Tacky hantverk lim.
Silvertejp.

Det finns så många som 30 miljoner arter av djur-och växtliv som bor i jordens regnskogar, enligt Lära om Regnskogar hemsida. Vi glömmer ofta om de mindre djuren när vi tänker på den stora, myllrande regnskog ekosystem, men det finns många fler små djur än storföretagen som är bosatta i denna livsmiljö talrika skikt, groddjur, insekter och små däggdjur.

Poison Dart Frog

En färgglad amfibie, är gift pil groda hemma i regnskogarna i många latinamerikanska länder, däribland Brasilien och Costa Rica. Grodans Färgen varierar, från blått till svart till guld.



gift pil groda innehåller potent gift, som tros (och debatteras) av många forskare att komma från sin diet av termiter och andra insekter, enligt National Geographics hemsida . Dessa insekter äta upp giftiga växter, som grodan absorberar. Giftet har använts av människor infödda i regnskogarna i blåsröret vapen, därav djurets namn.

Drottning Alexandra's Butterfly

Denna fjäril gör sitt hem bara i vissa delar av regnskogen i Papua Nya Guinea. Enligt Rainforest Animals hemsida, kan det växa vara ganska stor för en fjäril, med ett vingspann på tio till 12 inches. Som en larv den livnär sig på ett giftigt planta som kallas Aristolochia schlecteri, som gör att det giftiga för rovdjur. Som en fjäril dess föda nektar i flytande form från växter.

Leafcutter Ant

Dessa myror lever i kolonier av cirka åtta miljoner medlemmar och finns i regnskogar i Trinidad och Tobago, två karibiska öar som ligger inte alltför långt från Nordamerika. Namnet på denna myra kommer från deras käkar som rör sig snabbt att skära igenom material som löv, som de sedan transporterar. Leafcutter myror kan hantera objekt 20 gånger sin kroppsvikt, som noterades av Bristol Zoo webbplats.

Maue Marmoset

Denna lilla apa är liten nog att sitta i en mänsklig hand, precis som andra och silkesapa apor, växer de inte större än en ekorre. Arten upptäcktes 1992 och tar sitt namn från Rio Maue regionen i Brasilien, det område där den hittades. Den silkesapa livnär sig på tandköttet och kåda från växter. De gräver ofta ett hål runt ett speciellt träd som en visuell återvända till det markerade området för mat i flera dagar i följd.

    Previous:nothing
    Next:typer av guld raffinering
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org