välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av guld raffinering

Postad av : Magnus Ekblad

För att förbättra kvaliteten på guld, är det nödvändigt för att den genomgår raffineringsprocessen. Det finns många olika sätt att förfina guld, vilka har olika grad av effektivitet, tid, eller kostnader i samband med den. Renhet av guld efter raffinering påverkas även av föroreningar i guld, som kan tas bort i olika utsträckning baserat på den valda raffineringsprocessen.

Cupellation

Guldet är placerad i en gryta och värms upp. Oädla metaller oxideras och absorberas av potten, men guldet och alla silver är det inte. Processen används främst för att separera och gruppera metaller och guld kan sedan isoleras och gjutna.

Inquartation

Den orena guld smälts och finkornig att förbättra ytan på legeringen. Salpetersyra används för att lösa de övriga metallerna. En andra behandling med saltsyra används därefter. Denna process löser oädla metaller och lämna den raffinerade guld som en solid metall.

Miller Klorering Process

I Miller process är guld som har renats genom klor. Klor och silver kombinera med oädla metaller och bildar klorider, medan guld är lämnas orörd av detta. Dorétackor smälts i en ugn och sedan klor läggs till form klorider. Efter några timmar är klorider bort från värmen och skummjölk bort och lämnar bara guld, vilket kan hällas i gjutformar.

Wohlwill elektrolytisk process Guld är satt i anoder och svävande i porslin celler. Katoder består av rent guld strips. En elektrisk ström leds genom anoder till katoder, som löser upp anoder och separerar guldet från andra metaller. Denna process tar ungefär två dagar. Efteråt är de katoder smält och gjuts till barer. Denna process är inte särskilt flitigt längre, på grund av längden på raffineringsprocessen.

Kungsvatten Process metallskrot i kungsvatten processen är utspädda till den grad att silver kommer att lösligt av salpetersyra medan guldet är det inte. Resterna löses i syra för att separera metaller att vända guldlegering tillbaka i rent guld. Processen skapar farliga och giftiga gaser som är dyra att ta bort.

    Previous:nothing
    Next:olika sorter av lila hus martin fågel
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org