välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekten av landsbygden migration markresurser

Postad av : Jan-Olof Stoor

Mellan 1957 och 2007, 800 miljoner människor i världen flyttat från landsbygden till städerna, enligt FN: s livsmedels-och jordbruksorganisation. De flyttar drivs av krig, fattigdom och torka, vilket också kan tvinga människor att flytta från en glesbygd till en annan. I båda fallen kan tungt invandring minskat påfrestningarna på mark resurser i invandrarnas hemländer, men det kan också orsaka en rad nya problem

Vatten

I många delar av världen, är drickbart vatten en bristvara. World Water Forum förklarar att, när landsbygdsbefolkningen flyttar, kan efterfrågan på vatten minskat sina gamla hem, men inte nödvändigtvis tillräckligt för att lösa vattenbrist. Dessutom kan det skapa nya vattenbrist i målet, vilket kan leda till ytterligare invandring.

Farming

FN: s informationsnätverk i befolkningsfrågor påpekar att migrationen kan minska trycket på jordbruksmark och livsmedelsförsörjning. Men kan förlusten av jordbrukare och lantarbetare i ett område också leda till en nedgång i jordbrukets avkastning. Detta i sin tur kan leda till att kvarvarande arbetstagare anta ohållbara jordbruksmetoder som ökar markförstöring.

Traktamenten Grödor

Enligt informationsnätverk i befolkningsfrågor, effekten av landsbygden migration på jordbruk kan vara särskilt dåligt för uppehälle grödor , som odlar för att försörja sig själva snarare än för försäljning. Familjemedlemmar som inte migrerar ofta grödor utbyte uppehälle med släktingar som flyttade till städerna i utbyte mot industrivaror. Om utbytet inte belöna jordbrukarna nog att fortsätta växa uppehälle grödor, kommer de att bli mindre och den totala livsmedelsförsörjning kommer att minska.

Befolkningstillväxt

Befolkningstillväxt i många delar av världen lägger redan en enorm belastning på resurser. Befolkningsdatasystemet Network säger att om migrerande arbetstagare har möjlighet att ta in mer pengar och skicka hem den, kan kvinnor ha råd fler barn, som ersätter den arbetstagare som har invandrat. Detta kan leda till en ökning av befolkningen och la krav på resurser.

Miljöförstöring

En undersökning från 1990 i "befolkning och utveckling Review" fann att i Guatemala, eftersom befolkningen flyttade från tätbefolkade jordbruksområden till vildare, glest befolkade regioner, avskogning, jordförstöring, vattendelare förstörelse och tätorter breder ut prime jordbruksmark inträffade.

    
    Copyright © 2011 give2all.org