välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför sand och vatten lek är bra att barn

Postad av : Stefan Svensson

Enligt 2002 års ståndpunkt i Föreningen för Childhood Education International, som har rubriken "Play: nödvändig för alla barn," play "är en viktig och integrerad del av alla barns sund tillväxt, utveckling och lärande i alla åldrar, domäner, och kulturer . " Att leka med sand och vatten är inte bara något som barn älskar att göra, men också något som kan hjälpa deras utveckling

Möjligheter

Sand och vatten spela är inte bara för stranden. Tar alla möjligheter att hjälpa ditt barn leka och lära med vatten hemma i badkaret, i diskhon eller i fint väder, i en plaskdamm. Sand spela hemma kräver bra väder och en bakgård.

Utrustning

Inga speciella leksaker som är nödvändiga för vattenlek. Använd en sil, en svamp, kannor och andra behållare, en visp, eller andra föremål du har på handen för att lära barn genom lek med vatten, enligt Topmarks utbildning. Recyle lådor och containrar mat att använda som sandformar som kommer att hjälpa ditt barn att utveckla manipulativa färdigheter. Du kan även återvinna ett däck för en miljövänlig hemlagad sandlåda. Naturligtvis minns plasthink och spade.

Vad barn lär

Från enkla, roliga spel lär sig barnen ett brett utbud av färdigheter, som börjar med motorik och hand-öga-koordination från att hälla vatten och forma föremål i sand. De börjar lära sig vetenskap från beteende vatten när det hälls från en behållare till en annan och från flytande och sjunkande föremål. Sand spela kan hjälpa till med att räkna och mäta färdigheter, form jämförelse, och "mindre" och "mer" koncept.

Kommunikation

Medan du lära ditt barn tidigt matematik och begreppen vetenskap genom sanden och vattnet spelar du också hjälpa honom att förbättra hans vokabulär och kommunikationsförmåga. Ställa frågor till honom och få honom att göra förutsägelser om beteendet hos vatten som den rör sig från en behållare till en annan av en annan storlek eller form. Ta två föremål och be ditt barn som kommer att sjunka och som kommer att flyta. Ditt barns nyfikenhet kommer att undervisa i naturvetenskap på detta sätt lätt.

Social kompetens

Barn lär sig sociala färdigheter från sand och vatten spela. Sandbox leka med andra barn kräver samarbete och utbyte även som rollspel stimulerar fantasin. Fantasifull vattenlek kan omfatta undervisning begreppen vård och hygien av badning en docka i en bassäng.

Kreativitet

Sand och vatten spela stimulera kreativiteten. Visa ditt barn hur man gör figurer med sand formar och mönster i sanden med fingrarna eller föremål som kammar eller en liten plast kratta. Lägg lite sand på en bricka för inomhusbruk och göra lärandet att spåra bokstäver och siffror roligare. Sand och vattenlekar aktiviteter finns saker du kan göra med dina barn som kombinerar rolig, lärande, kreativitet och tid tillsammans.

Varning

Ha alltid uppsikt över barn som leker i eller med vatten.

    Previous:nothing
    Next:vad är roll IgM-antikropp?
    
    Copyright © 2011 give2all.org