välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är gräs utsäde som produceras?

Postad av : Magnus Ekblad

Den första gräsfrö som skall skördas för att användas i Amerika har skördats i Europa. Tidiga bosättare förde betesmark och hö frö med sig från sina hemländer när de emigrerade till USA. Det var dock inte förrän på 1930-talet att gräset blev en viktig utsädesgröda i den agrara ekonomin. Efter Dust Bowl, var omläggning nödvändig och vikten av gräs bevarande var förverkligas fullt ut. Gräsfrö har sedan dess blivit en viktig gröda, särskilt i nordvästra USA, Minnesota och den centrala U. S. Det finns tre källor varifrån frö rutinmässigt skördas: inhemska gräsmarker, betesmarker och odlade vallgräs. Varje har en helt annan kultiveringsmetod

Native Gräs

Enligt Hälsovägledning organisationen, är flera miljoner pounds av utsäde som skördas årligen från infödda gräsmarker. Dessa frön används ofta för att återvända åkerareal till betesmark och förbättra sortimentet. Skörd av infödda gräsfrö inte odlas eller förbättras på något sätt, och i första hand sker i USA Great Plains.

Vall Harvest

En annan källa är betesmark. Jordbrukarna kommer emellanåt skörda frö från mark som normalt används för betesmarker av hö. I år att de avser att skörda gräsfrö bort av betesmarker är gräset ofta befruktas och lyckats öka produktiviteten. Utsädesgröda tas från dessa utmarker endast när man tar frö garanterar en större vinst än det intervall annars skulle ge.

Cool-säsong vallodling

Cool-säsong gräs är vanligt förekommande på utsäde både gräsmattor och betesmarker i norra delen av kustområdet USA. Dessa gräs växa aktivt vid svala temperaturer, vilket innebär att de växer under våren och på hösten men har en nästan dvala under sommaren när temperaturen är högre och fukt är mindre riklig. Cool-säsong gräs som ofta odlas för utsädesgröda inkluderar svinglar, bluegrasses, Brome, vete-gräs, hundäxing, råg, timotej, böjda-gräs och RedTop.

Warm-säsong vallodling

Warm-säsong gräs är populärt sås i väster och söder. Deras tillväxt säsong börjar ca tre veckor senare än cool-säsong gräs, och slutar med den första hårda frosten. Vanligen produceras varm-säsong gräs inkluderar buffelgrass, sand lovegrass, blå Panicum, bluestems, stora sand bur, Arizona cottontop, switchgrass, slätter bristlegrass, grön sprangletop, sideoats Grama, blå Grama, lite bluestem, indiangrass och bermudagrass.

Odling

När gräset odlas för produktion av utsäde, som med alla andra avsalugrödor, marken rensas från ogräs att producera en ren produkt som inte behöver konkurrera om näring och fukt. Underlåtenhet att ta bort oönskade gräs kan resultera i ett förorenat eller unpure gröda, och därmed osäljbart frö produkt. Ett företag jord säng bör föreskrivas sådd. Seedning kan ske både på våren och på sensommaren, under naturlig tillväxt perioder. Den seedning räntan beror på de särskilda frö som sås. Marken bör kalkade att nå ett pH på minst 5,5, och kväve bör tillämpas med en hastighet på 20 till 30 pounds per hektar.

Harvest

gräsfrö når mognad mellan 20 och 30 dagar efter blomningen. Jordbrukare kontrollera fältet ofta då nära till förfall för att se till att utsädet har skördats i rätt tid. Frön är färdiga att skördas när 75 procent av cheferna har mognat. Eftersom gräs typiskt mognar uppifrån och ner, när de tips börjar splittras, är anläggningen klar att skörda. En kombinera bör användas för att mekaniskt rengöra och skörda säd.

    Previous:nothing
    Next:lima bönor projekt
    
    Copyright ©2011