välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rättsmedicinska karriär

Postad av : Valon Istrefi

En rättsmedicinsk karriär kombinerar vetenskapen om medicin och juridiska protokoll. . De som arbetar inom området för rättsmedicinska får genomgå uppgifter såsom behandling av patienter som utsatts för brott, hjälpa hitta omständigheterna kring ett brott, eller arbetar för att ansluta en misstänkt till ett brott. Dessutom kan de i rättsmedicinsk karriärer jobbar även med anknytning till civilrättsliga mål, folkhälsa och naturkatastrofer.

Forensic Odontologists

Forensic odontologists, som också kallas kriminaltekniska tandläkare, använda sina kunskaper om tandvård i brottmål och tvistemål . I brottmål kan kriminaltekniska tandläkare analysera bitmärken på mord eller sexuella övergrepp fall genom att jämföra bitmärken finns på offret att misstänkta. De kan också analysera bitmärken finns på döda ting, såsom trä eller läder. I civilmål kan kriminaltekniska odontologists arbete om fall som omfattar medicinsk felbehandling, personskada eller arbetstagare ersättning. Dessutom kriminaltekniska odontologists hjälpa till att identifiera okända människor som har dödats som ett resultat av ett naturkatastrofer, bränder, eller bilolyckor.

kriminaltekniska Psykiatriker

Forensic psykiatriker är läkare som använder sina erfarenheter med psykiska för frågor som rör lagstiftning. De är ofta inblandade i tvistemål, t. ex. de som rör missbruk, vårdnad om barn och adoption. Dessutom kan kriminaltekniska psykiatriker bedömer också frågor som rör kompetens, till exempel huruvida någon är behörig att ställas inför rätta, skapa en vilja företräda sig själva i domstol eller neka sjukvård. För att göra detta kommer en rättspsykiatriker titt på någons känslomässiga tillstånd, beteende och kognitiva förmågor, och dessa faktorer bidrar kriminaltekniska proffs göra ett yttrande.

kriminaltekniska Sjuksköterskor

Forensic sjuksköterskor använder sin kunskap om patientens behandling i rättsliga förfaranden. Dessa sjuksköterskor är ofta inblandade i döden utredningar, inbegripet mord, olyckor och självmord. Kriminaltekniska sjuksköterskor arbetar också med offer för sexuella övergrepp och våld i hemmet. Förutom att behandla patienter "skador, kriminaltekniska sjuksköterskor hjälpa till att samla bevis som utredarna behöver lösa ett brott.



Forensic sjuksköterskor också att arbeta med människor som har drabbats av naturkatastrofer . I dessa fall innehåller deras arbete kliniska räddningstjänster omvårdnad samt hjälpa patienter hantera den stress som orsakas av förlust av egendom, fördrivning och död andra.

Rättsmedicinsk expertis

rättsmedicinsk expertis är läkare som är specialiserade på patologi , eller studiet av sjukdomen. Dessa kriminaltekniker bestämma hur någon dött genom att utföra en obduktion-ett kirurgiskt ingrepp vilket ger information om någons dödsorsak (t. ex. skottskada, hugg i hjärtat) och sättet för död (e. g. självmord, mord eller olycka). Förutom att granska någons kropp, kan en rättsmedicinsk examinator ta reda på omständigheterna kring någons död genom att titta på deras medicinska historia, få information om vad som pågick i personens liv, besöker scen där dödsfallet inträffade och undersöka den döda personens kläder.



Utöver genomförande obduktioner, rättsmedicinsk expertis ofta måste kommunicera med offrens familjer, polistjänstemän och advokater. De kan också arbeta med fall som rör folkhälsan, där de kunna spåra och förebygga sjukdomar och missbruk (särskilt utnyttjande av barn eller äldre).

    Previous:nothing
    Next:rättsmedicinska skjutvapen identifiering
    
    Copyright © 2011 give2all.org