välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilken typ av mark finns i Georgien?

Postad av : Jonathan Nyberg

I sydöstra USA, är Georgien den största staten i geografiskt område öster om Mississippifloden. Den har en total yta på 57. 919 kvadrat miles. Det bör därför inte överraskande, att en bred uppsättning av mark ligger inom dess gränser, från några av de mest produktiva jordbruksmarken i Amerika till några av landets mest imponerande bergen

Jordbruksmark

Georgia är en av de bästa jordbruk delstater i USA. Det amerikanska Department of Agriculture säger 27,6 procent av den totala landarealen i staten ägnas åt jordbruk. Georgia producerar jordbruksmark ett brett spektrum av grödor som bomull, jordnötter och lök, och andra viktiga jordbruksprodukter resurser som kor och slaktkycklingar. Jordbruksmark i Georgien löper från den tunga, välbevattnad mark som behövs av bomull till sandstranden, organiskt material-rika mark som persikor föredrar.

skogsmark

Över 65 procent av Georgien-24,5 miljoner hektar-är skogsmark, eller två gånger det nationella genomsnittet, enligt Jordbruksverket. Timber är statens högst värderade jordbruksprodukt; Georgien skogsmarken generera mer timmer än någon annan stat. Träd i Georgien skogar omfattar longleaf tall, södra levande ek och furu loblolly.

Bergsområden

Den norra delen av Georgien är i Blue Ridge Mountains, som utgör en del av Appalachian bergskedjan. Den högsta punkten i staten är Brasstown Bald, ett berg som står 4. 784 meter hög. Andra berg i staten inkluderar Lookout Mountain (i nordvästra hörnet av Georgien), (sägs vara den största exponerade kvarts monzonite berg i världen, i DeKalb County) Stone Mountain och Sand Mountain (i nordvästra hörnet).

Våtmarker

Georgien är också känt för sina våtmarker och kärr. Staten har en av de högsta beloppen för totala arealen våtmarker-5,3 miljoner hektar av statens mark klassificeras som våtmark. De flesta våtmarker finns i kustremsan, där våtmarker bildas av översvämningsområden är vanligast. Georgien är hem för de flesta av de 438. 000 hektar stora Okefenokee Swamp, världens största torvbaserade våtmark, som det delar med Florida.

Ängar

Ängar i Georgien kan hittas på kustslätten och kustnära lågland i sydöstra Georgien. De kan ofta bli aktuella i samband med de habitat där longleaf tallar växer. Nästan 40 arter av gräs kan vara vanligt förekommande i dessa områden i Georgien, såsom broomsedge, panik gräs och gräs vatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org