välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rättsmedicinska röst identifiering

Postad av : Jan-Olof Stoor

Huruvida en stalker lämnar ett hotfullt meddelande telefon eller en terrorist döljer sig i en propaganda-video kan kriminaltekniska röst identifiering hjälpa till att identifiera personen bakom rösten. Det kan också eliminera misstänkta eller autentisera inspelningar. Genom att sammanföra de vetenskaper för lingvistik och akustik, matcha kriminaltekniska ljud examinatorer inspelade bevis till rösterna av kända talare. Men gnistor deras arbete också rättsliga och vetenskapliga kontroverser

Funktioner

Kriminaltekniska röst identifikation bygger på ett instrument som kallas ljudet spektrograf. Ljudet spektrograf-finns i både analoga och digitala versioner-genererar en visuell representation av tal mönster som kallas ett röstavtryck, enligt Richard Saferstein från 2004 läroboken "kriminalistik: En introduktion till kriminalteknik," 8: e utgåvan. Den analoga versionen konverterar röst frekvenser till elektriska signaler och registrerar dem på papper med hjälp av en penna, anteckningar Saferstein. Den digitala versionen fungerar på liknande sätt, men utan pennan. Istället röstavtrycken visas på en datorskärm.

Funktion

Identifiera en talare kräver rättsmedicinsk ljud examinatorer att genomföra både en auditiv och visuell analys. De lyssnar på ljud bevis för att identifiera distinkta eller särskilt tydliga delar av inspelningar, enligt en 2009 artikel i "Signal Processing Magazine. "Nästa möter de med den misstänkte och har honom tala samma ord -. . . Med timing så nära originalinspelningen som möjligt Detta kan ta flera försök Granskaren skapar spektrogram att visuellt jämföra röstavtrycken och leta efter tändstickor till exempel skulle 20 matchande ljud leda till en positiv identifiering, medan 15 matcher skulle resultera i en "trolig" fastställa, enligt Saferstein.

Historia

Bell Telephone Laboratories bedrivs industri forskning som ledde till skapandet av ljudet spektrograf 1941, säger Saferstein. Men som Saferstein anteckningar, fann det snart sig in militära underrättelsetjänsten när den amerikanska militären använde den för att identifiera tyska röster överförs i fiendens kommunikation. Lawrence Kersta, en ingenjör för Bell South, utvecklades senare konceptet att alla mänskliga rösten har en egen röstavtryck. Kriminaltekniska ansökningar följas.

Missuppfattningar

Ordet "röstavtryck" intrycket att spektrogram ger samma tillförlitlig identifiering som ett DNA-fingeravtryck. Saknar dock kriminalteknisk röst identifiering avgörande data för att göra bergfast slutsatser. Även om inte två högtalare ger identiska röster, innebär detta inte att kriminaltekniska ljud examinatorer kan identifiera högtalare med säkerhet, förklarar "Signal Processing Magazine. " Tillförlitlig identifiering måste också visa hur typisk en viss röstavtryck är bland den allmänna befolkningen. Annars: en match väldigt lite, eftersom hundratals eller tusentals andra röster kan också producera en liknande röstavtryck

Överväganden

"Signal Processing Magazine" visar att domstolarna inte kan släppa rättsmedicinska röst identifiering till bevis-till stor del beroende till subjektiva karaktär röstavtryck analys och bristen på kvantitativa studier som visar dess tillförlitlighet. Kontrollanter kan oavsiktligt tillåta bias att krypa in genom "lossa" eller "skärpa" sina kriterier för positiva identifikationer till följd av erfarenheter med tidigare fall, varnar ett 2005 papper av Audio rättsmedicin Center.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en HONUNGSSLUNGARE
    
    Copyright ©2011