välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hal alm egenskaper & medicinskt bruk

Postad av : Ulf Friberg

Du behöver:
Plastlåda index kort
. Borrmaskin.
Två 9-volts DC-motorer och avtagbara hjul gummi.
Dubbelsidig tejp.
9-volts batteri.
Lödkolv 2-procent silver.
2-kanals radiomottagare.
Fjärrkontrollen.

Den hala alm (Ulmus rubra) är en art av alm som växer naturligt i de stora sjöarna och skogarna i Mid-Atlantic. Det är ett lövträd och föredrar fuktiga miljöer. På förfallodagen, kan trädet nå höjder på 80 meter. Slippery Elm har drabbats av förekomsten av nederländska almsjuka, även om siffrorna inte var så decimerades som sin nära släkting, den amerikanska alm.

Egenskaper

Ibland kallas röd, grå eller mjuk alm, var Ulmus rubra gång vanliga i nordöstra och Midwestern skogar. Detta träd är mycket lik den amerikanska Elm, men har ett par märkbar egenskaper som skiljer den från dess vanligare kusin. Den mest framstående skillnaden är den inre barken, som på den hala almen har en liten lakrits lukt. När tuggas, blir materialet mycket slemmiga, därav namnet "hal alm. " Bladen på den hala alm är knastrar grund av sin höga kiselinnehåll. Formen på bladet är nästan identisk med den amerikanska alm.

Värde i Native Kultur

För att indianska kulturer, den hala alm hade praktisk användning, såsom att göra tågvirke från den inre barken. Enligt USDA växt vägvisare, den Menominee kokt barken och använde den för att göra korgar. Andra Midwestern inhemska kulturerna använde bark som tak-och ytterväggar på aboriginal hyddor.

Indianer använde också det inre bark som medicin. Vissa grupper, till exempel Iroquois använde växten som en ögondusch, medan andra gjorde te från den inre barken lätt ont i halsen eller fungera som ett laxermedel. Andra aboriginska grupper torkade inre barken torkas och används materialet som ett naturligt förband.

Samtida Medicinsk användning

Både indianska och samtida användning av hala alm kretsar kring en viktig egenskap hos växten. Slippery alm innehåller en unken material som när det blandas med vatten (eller saliv), blir en smart gel med medicinska värde. Denna gel kan användas för att lugna halsen, munnen, magen eller tarmarna. En studie från University of Maryland Medical Center föreslog att gel utsöndrar substanser som skyddar magsäcken mot överskottsaciditet (ref 1). Slippery alm finns i tabletter, kapslar, pastiller, te eller som ett pulver till grötomslag ställer till några allvarliga biverkningar (ref 1).

    Previous:nothing
    Next:cykliska struktur fruktos
    
    Copyright © 2011 give2all.org