välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur du tar bra bilder av din mineral exemplar

Postad av : Ulf Friberg

Oavsett om du vill sälja vissa mineraler på eBay eller bara vill hålla reda på dina mineralsamling, med fotografier av din mineral exemplar är ett viktigt jobb. Exakt bilder kommer att göra din köpare vet vad de mineral verkligen ser ut och hålla dem från att återvända en post på grund av det inte se ut som på bilden. Det kommer också att göra ditt jobb för att organisera dina mineraler lättare och mindre frustrerande eftersom du kan titta på bilden och vet exakt vad objektet. Om du har riktigt fina bilder de kan även användas i skolböcker eller guider rock, eller andra källor av information som kommer att visa din bild till tusentals.

Du behöver:
Mineral prov
. Kamera.
Tabell.
Bakgrund.
Stativ (opt).
Fotoredigeringsprogram (opt).


1.
Ta bilder i den naturliga miljön av mineralet. Om du samlar in mineral ute i fält, ofta en bild av dig gräva det fungerar så bra. Det visar det hårda arbete och spänningen i att hitta mineraler och dokumenterar förhållanden. Även om du ska ta mer professionella bilder på dina mineraler senare, några actionbilder verkligen kan berätta en historia.
2.
Rengör och förbereder mineraler ordentligt. Såvida du inte försöker att dokumentera hur illa mineral ser ut, se till provet rengjorts och förberetts ordentligt innan du tar fotografier av det. Bilder av smutsiga, opolerade mineral exemplar ser oprofessionellt.
3.
Bestäm om du vill märka dina mineraler. Etiketter gör det lättare att berätta en överblick exakt vad bilden är och där mineral samlades in. De visar alla detaljer mycket tydligt. De gör bilden verkar lite oprofessionellt fast och ta bort från elegans av mineralet. Huruvida att lägga till etiketter till bilderna beror egentligen på vad du vill använda bilderna till.
4.
Bered en god grund för din mineral prover. Bakgrunden verkligen kommer att avgöra hur trevligt mineral bilden ser ut. Även om du inte gör någonting annat, försöka hålla något under och bakom mineral exemplar som kommer att skapa en solid färg omgivning. Precis vad som helst kommer att fungera. Poster ombord är stor, jag har även använt en plåt. Bara något som kommer att göra mineral prov sticker ut.

Se också till att bakgrundsfärgen rätt färg för att mineraliska exemplar. Kontrasterande färger är trevligt, men se till att de inte är för extrema. En vit kristall med en svart bakgrund visas inte bra. Gratis färger är oftast bäst. Mid-tone grå fungerar för de nyanser om du planerar att fotografera flera mineral exemplar på rad. En vit bakgrund är bra för ljusa mineraler.
5.
Fotografera i en väl upplyst område. Gentle naturligt ljus är bäst att undvika hårda skuggor eller bligar, men om du inte har ett väl GLAD VISA utrymme du behöver för att göra en. Använda flera lyktor lyser upp området. Försök att använda naturliga glödlampor färg ljus eftersom de gula och blues göra mineraler se dåliga ut. Bounce ljuset släckt i närheten väggar tills du får en mild, icke-skarpt ljus belyser mineral provet. Du vill inte behöva använda blixt om det alls är möjligt, eftersom det orsakar bländning från mineraler brukar och kommer inte att tillåta dig tillräckligt nära mineral för att fånga detaljer.
6.
Gör dig förtrogen med mineral prov ordentligt. Ställ mineral på ett bord och komma till sin nivå. Sedan försöker och komma nära, du vill att mineral fylla större delen av skärmen.
7.
Förstå inställningarna på kameran. Automatisk är inställningen oftast används för kameror, men den fungerar inte bra på mineraler brukar. Det är bäst att sätta kameran på makro fokus, så du kan få nära och omedelbart med kristall och har kameran fortfarande fokus. Makro är oftast representeras av en blomma ikon på din fliken Inställningar. De flesta kameror kommer åtminstone ha ett makro inställning, så även om din ser helt automatisk kommer du vill kolla och se om du har det. Om kameran är mycket komplicerat kanske du vill åtminstone bläddra igenom manualen för att se om du kan justera den för att ta den bästa bilden av din mineral exemplar.
8.
Använd ett stativ . Om du har en, använd din stativ. Ett stativ kommer stadig kameran och låter dig ta en bild utan att den minut skaka som kan förstöra ett skott och göra det suddigt. Om du inte har ett stativ, överväga att plocka upp en liten att ta bilder. Liten, 10-12 tum höga stativ är mycket billigt och verkligen göra det lättare att få de bilderna kristallklart.
9.
lägga till något i fotografi för storlek jämförelse. Allt generiska, att de flesta har sett och vet vilken storlek det är fungerar bra. Mineraler varierar mycket i storlek och fotografier gör det mycket svårt att säga hur stor eller liten något är. En penna fungerar bra, som bilden till vänster visar, en pennkniv är bra, vanligt mynt är trevligt för små mineraler, en linjal fungerar bra. Det spelar egentligen ingen roll vad du använder men så länge människor kan tala om storleken på mineral förlagan i bilden genom att titta på jämförelsen objektet.
10.
Ta många bilder. Om du inte är en expert fotograf, kommer du fånga inte den bästa bilden på första bilden. Ta flera, från olika vinklar, och du kommer förmodligen få en eller två som kommer att vara precis vad du letar efter. Kom ihåg, det kostar ingenting att ens fylla hela minneskortet i kameran. Vi är inte att göra med film längre, om du får en bild som du inte tycker du bara kan slå bort knappen. Så ta massor av bilder för att få den perfekta en.
11.
Använd fotoredigeringsprogram. När bilderna, använda ett bildbehandlingsprogram för t. ex. Photoshop för att göra dina bilder ser bra ut. Du kanske tom har en på datorn och inte ens vet det. De flesta digitalkameror komma med någon form av fotoredigeringsprogram. Använd den för att beskära bilden så att mineral fyller skärmen och ändra belysningen så mineralet ser ut som vad det verkligen ser ut. Du kan även rotera och ändra vinkeln på bilden. Bara experiment att göra din bra skott ser lika bra ut som det kan vara.

    
    Copyright © 2011 give2all.org