välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man odlar mineralkristaller

Postad av : P-O Lennartsson

Växande mineralkristaller är en enkel vetenskap projekt. För att göra dessa kristaller är en övermättad lösning nödvändig. Detta görs genom att man löser ett mineral i vatten tills vattnet inte kan lösa längre. Den vanligaste mineral som används i djurförsök hem kristall salt eftersom den är lätt tillgänglig. Detta är den lösning som kommer att växa kristallen. Detta liknar hur kristaller bildas i naturen, men ibland processen tar mycket längre tid än det gör i ditt kök

Du behöver:.
Matlagning potJarStringPencilSaltSpoonCheesecloth. .


1
Tie en 8-till 10-tums längd bomullssnöre runt mitten av pennan. Knyt gem i andra änden av strängen att fungera som en vikt.
2.
Koka 1 dl vatten i pannan. Häll den i en glasburk.
3.
Tillsätt salt i det kokande vattnet en sked i taget. Rör om för att lösa upp efter varje sked. Fortsätt att lägga till salt tills det finns en liten mängd på undersidan som inte kommer att lösas upp.
4.
Balans pennan horisontellt över den burken, med strängen dinglande insidan och gem vilar på botten. Lägg en kvadrat med cheesecloth över toppen för att hålla damm och smuts ur saltlösning.
5.
Avdunstning kan orsaka kristallerna att bilda inom 48 timmar på strängen. Kristallerna kommer att växa sig större som resten av vattnet avdunstar.

Tips och varningar


  • Tillsätt en liten mängd karamellfärg till vattnet för att göra färgade kristaller. Istället för sträng, översvämmas ett poröst berg som lavastenar 2 /3 i vattnet. Kristallerna kommer att utgöra ovanpå berget.
  • En vuxen bör koka och häll vattnet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org