välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

att förebygga översvämningar

Postad av : Jan-Olof Stoor

Stigande flodvattnet kan orsaka katastrofala skador på egendom och förlust av liv. År 2005 slog orkanen Katrina Gulf Coast. Massive översvämning inträffade i Louisiana och Mississippi, vilket uppskattningsvis $ 100 till $ 150 miljarder i skadestånd. På grund av dessa potentiella skador, regeringen och det civila grupper installera åtgärder för att förebygga översvämningar i områden som ofta drabbas av översvämning

Du behöver:. .
Kabelsats med krokodilklämmor i båda ändar
Skruvmejsel med isolerat handtag.

historia för förebyggande av översvämningar

Förebyggande av översvämningar är inte något nytt begrepp. De flesta avancerade samhällen har försökt kontrollera flödet av vatten. Till exempel fanns levee system i det gamla Kina. Flera äldre översvämningar förebyggande metoder, inbegripet vallarna och bräddavlopp, fortfarande används.

Natural förebygga översvämningar

Naturen har sin egen form av kontroll av översvämningar. Flodslätter, ett område med platt mark i anslutning till ett vattendrag, ligga naturligt i floden områden och låter vattnet stiga utan toppning bankerna och översvämningar ytterområden. Dessutom, våtmarker, arealer där jorden är fuktig antingen eller säsongsmässigt permanent, är en stor källa till vatten kontroll. Inte bara våtmarkerna långsam den kraftiga ökningen av orkaner, absorberar de stigande vatten. Enligt Americanrivers. org kan 1 acre av våtmarker behålla upp till 330. 000 liter vatten.

Tillverkas förebygga översvämningar

Människan har utvecklat flera metoder för att förebygga översvämningar i städer och jordbruksområden. Vallarna är stora väggar av jord eller betong placeras längs floder och sjöar att innehålla stigande vatten. Det amerikanska systemet levee spänner över hela landet. Utskov är en annan vanlig översvämningar metod. Utskov är antingen naturgas eller tillverkad kanaler som ansluter till en vattenförekomst till direkt svämmar över i en skål.

VD förebygga översvämningar

Ingen enskild USA organ är ansvarigt för att förebygga översvämningar. Den federala regeringen konstruktioner rättsakter, såsom Watershed skydd och förebyggande av översvämningar Act, som utser finansiering och riktlinjer samt statliga och lokala regeringar anställd dessa riktlinjer i deras områden. Federala myndigheter, såsom Army Corps of Engineers, utforma och implementera översvämningar kontroller.

Misslyckanden i att förebygga översvämningar

Tillverkas översvämningar metoder är inte idiotsäkra. Till exempel, efter orkanen Katrina slog Gulf Coast, det levee systemet runt New Orleans och omgivande områden misslyckades. Flera ridbyxor i vallarna förekommit över hela området, vilket resulterade i katastrofala översvämningar över 20. 000 kvadrat miles.

    
    Copyright © 2011 give2all.org